[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Dulce și Amar: Crăciun de emigrant

Nu vreau să iasă ceva lacrimogen din ce o să vă spun eu acum, dar s-ar putea să nu îmi ating țelul…

Sărbătorile sunt cele mai grele pentru cei plecați. Mai ales pentru cei care sunt singuri, fără familia lor împrejur, care muncesc și nu pot merge în țară pentru câteva zile.

Sarmalele și cozonacii trimiși de-acasă, nu au niciun gust fără să fie pe masa familiei, fără să auzi copiii, parinții, bunicii, fră să împarți sentimente cu cei dragi. Un video call și trei vorbe la telefon, îți fac mai mult rău decât bine. Dar… asta este singura soluție prin care îți poti face viața mai ușoară, îți poți asigura cateva condiții mai bune familiei și un viitor copiilor tăi.

Nimeni nu a plecat de bine din România. Spun nimeni și mă refer și la cei care nu au fost săraci. Toți au plecat de-acolo pentru diferite motive. Lipsa de bani, lipsa condițiilor, lipsa sistemului sanitar, educațional, prea multe controale, prea multe taxe… în fine.

Copiii sunt cei mai triști în perioada asta, dacă nu au părinții lângă ei. Oricâte jucării sau haine ar primi, lipsa părinților îi face să sufere. Și e de înțeles. Bunicii nu-s părinți, deși își iubesc nepoții mai mult decât pe proprii copii.

Cei cât de cât fericiți sunt cei care au familiile cu ei, și-au făcut un rost și totuși… suferă și ei după tradițiile și obiceiurile din patria natală.

Viața asta ne trimite pe unde nici nu ne-am gândit vreodată, trebuie să fim tari, să nu clacăm și să mergem înainte, să răzbatem, pentru că de-asta ne-am născut. Să reușim.

Să aveți Sărbători Fericite, oriunde ați fi, românilor!

El Emigrante (Spania)

Și tu poți scrie la Emigrantul! Trimite-ne textul printr-un mesaj privat pe inbox Emigrantul sau la redacția@emigrantul.it

Lasă un răspuns