[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Dulce și Amar – O carte care îți schimbă felul de-a vedea românii ce trăiesc în diaspora

      Irina Gabriela Agape, o româncă rezidentă în Spania, câștigătoare a unui premiu prestigios dar și autoare a unei cărți în limba spaniolă, a făcut o recenzie volumului „Dulce și Amar” în care este prezentă cu o povestire. 

 Aveam câteva zile de când așteptam cu nerăbdare să primesc cartea prin poștă. Și, în sfârșit, a sosit.

         Mă simțeam plină de iluzii și emoții, abia așteptam să citesc atât textul meu cât și pe celelalte publicate. Încă din introducere începusem să simt fiori: o realitate a României de care eram conștientă, dar pe care niciodată n-o văzusem atât de bine descrisă într-o carte scrisă de noi și despre noi, românii din străinătate. Am început să citesc și paginile mi s-au făcut scurte. E o carte ce te cuprinde, te învăluie și te face sa intri în pielea fiecărei persoane care a lăsat acolo o părticică din ea. Am zâmbit, am râs la anumite texte (putem fi atât de comici, chiar dacă viața ne izbește o dată și încă o dată) dar am și plâns. Am plâns de neputință, am plâns când mi-am dat seama că sunt prea multe istorii triste ce se ascund după ochii noștri, ai românilor ce trăiesc în afară.

         O carte ce ascunde dorințe de zile mai bune, o carte ce te izbește în față cu realitatea României, ce te face să te gândești dacă noi, românii, chiar merităm această viață departe de ai noștri. O carte care, fără îndoială, îți schimbă felul de-a vedea românii ce trăiesc în diaspora.

         Merita citită și un loc de cinste în fiecare bibliotecă din casa românilor. Felicitări!

 

 

Între două lumi

Volumul Dulce și Amar poate fi comandat aici: Dulce și Amar

telefon: Italia – 380/7524934; România – 074/0868834.

redactia@emigrantul.it

 

 

Lasă un răspuns