[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

DULCE ȘI AMAR – O rubrică a „badantelor” în Emigrantul

De câțiva ani, mii și mii de românce au luat calea pribegiei pentru o viață mai bună, pentru a-i ajuta pe cei de acasă sau, pur și simplu, pentru nevoi din cele mai necunoscute. Viața acestor femei care și-au găsit de muncă în familiile străinilor nu este nici pe departe cea închipuită de cei rămași acasă. Ea are lumini și umbre, zile frumoase sau mai puțin frumoase, suferințe, tragedii… dulce și amar.

Dragi badante, dragi prieteni ai ziarului Emigrantul,

Mă numesc Luminița Mirela Negoiță, sunt editor la ziarul Emigrantul, am lucrat o perioadă de 9 ani în Italia încă de pe vremea când salariul era plătit în lire. Ca și voi am o poveste în spate despre ceea ce a însemnat pentru mine plecarea în Italia.

Întrucât acest ziar online este citit și simpatizat de o majoritate formată din badante și lucrători peste hotare, m-am gîndit că ar fi frumos să realizăm  un mic club online, o rubrică specială pentru voi: DULCE ȘI AMAR. Vă invităm să vă expuneți  în scris o zi, o oră, o întâmplare sau pur și simplu experiența voastră ca badantă sau lucrător departe de casă.

Dorim ca acest club să fie un mediu prietenos, un ambient virtual familial pentru toți cei care vor să scrie fără teama de a fi înțeleși greșit, fără teama erorilor gramaticale, ci numai asa cum simte și cum poate fiecare. Scrieți așa cum ați  povesti unui prieten, cu inima, împărtășind bucuriile, tristețile, fricile, angoasele, dorințele, dorurile, împlinirile și suferințele. Vă propunem să ne trimiteți poveștile voastre printr-un mesaj privat (inbox Emigrantul) sau la redacția@emigrantul.it.

Cine nu dorește să i se afle numele va rămâne anonim.

Noi vom posta textele editate, iar cele mai bune povești vor fi incluse într-o carte pe care o vom lansa în mai multe orașe ale Italiei în funcție și de zonele de proveniență ale scriitoarelor.

Cine dorește, poate să trimită împreună cu textul și fotografii. Fotografii care să reflecte munca voastră. Vom acorda mai multe premii speciale pentru cea mai bună sau sugestivă  fotografie, premii în aparate foto sau voiaje în România.

Suntem pregătiți să vă ascultăm, să vă înțelegem, să vă ajutăm exact cum ar face membrii unei familii, deoarece asta vrem sa creăm: o mare familie

Ne-ar face mare plăcere dacă ați da curs invitației noastre.  Vă dorim sănătate și multe bucurii!

Luminița Mirela Negoiță