V-am promis că azi vă vom da rețeta pentru dulceața de lămâi. O să vă arat și poze cu dulceața făcută de mine, dar e încă la apă rece. Deci, pe marți, fotografiile originale
Ingrediente:
1 kg lămâie
1 kg zahăr
un baton vanilie
2/3 steluțe anason
Mod de preparare:
Speli bine lămâile și le tai în două, după care le storci puțin de zeamă și le tai în felii subțiri. Le pui într-un vas, le acoperi cu apă și le lași așa timp de 48 de ore în care le schimbi apa la 5 – 6 ore.
După 48 de ore, le scurgi bine, le pui într-o cratiță, adaugi zahărul și batonul de vanilie și le lași la frigider până a doua zi. După ce o scoți de la frigider asteaptă cam 20 min apoi pune cratița să fiarbă la foc mic circa 30 min, mestecând continuu până se formează un sirop dens.
Cănd este gata, o pui în borcane și le închizi ermetic.