[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

DULCEAȚĂ DE MORCOVI

dulceata morcoviȘtiați că în România există un Festival al Dulceții?

Festivalul Dulceții, 23–24 august, este un eveniment național unde România își etalează bogăția gastronomică, turistică și etnografică.  Vorbim despre FESTIVALUL DULCETII de la Brebu, din juețul Prahova. Festivalul Dulceții este un eveniment unic în România,  având drept scop promovarea localităţii şi a produselor de calitate superioară.

brebu

dulceata de morcovi1

Ingrediente:

1,5 kg morcovi
1 kg zahăr
2 lămâi
1 portocală micuţă

Preparare:

Se curăţă şi se taie morcovii cubuleţe. Se pun la fiert într-o cratiţă cu apă cu două degete deasupra morcovilor. Se fierb încet cca. 25 de minute până morcovii se înmoaie. Apa rămasă după fierberea morcovilor este cam la același nivel cu morcovii. După ce au fiert morcovi, se scurge apa printr-o sită într-un vas, morcovii rămânând în cratiţă. Se pune vasul cu apă strecurată pe foc şi se adaugă tot zahărul să se topescă. Tot acum punem lămâile şi portocala tăiate cubuleţe, dar fără sâmburi. Numărul de lămâi nu este fix, se pot folosi mai multe sau mai puţine, după cum doreşte fiecare.

Amestecăm până se topeşte zahărul şi se formează un sirop.

Se toarnă siropul înapoi peste morcovi, în cratiţă şi se dă din nou pe foc timp de 5 minute. Când se răceşte se poate pune dulceața de morcovi în borcane.

Se pot face şi alte diverse combinaţii respectiv să se adauge migdale sau nuci, arome de anason sau scorţişoară sau un strop de coniac. Oricum, vă asigur că iese o dulceaţă excelentă, cu mult peste aşteptării.