Nucile se culeg la începutul lunii iunie și pentru că este perioada lor, vă prezentăm o rețetă pentru un desert delicios și sănătos.
Atenţie! Folosiţi mănuşi de plastic pentru a vă proteja mâinile! Nucile pătează!
Ingrediente:
1 kg de nuci verzi curăţate
1 kg zahăr
100 ml miere de albine (opţional)
0,5 l apă
zeamă de la 3 lămâi
1 baton de scorţişoară
2 plicuri zahăr vanilat
Nucile curățate se pun în apă rece și se lasă 6-8 ore, trebuie sa fie acoperite de apă. Apa se schimbă de 2-3 ori în acest interval. Se face un amestec din apă, zahărul, mierea şi zeamă de lămâie şi se pun pe foc (la foc mare). Când siropul obţinut începe să clocotească, se pun nucile, scorţişoara şi vanilia. Dulceaţa se ţine la foc mic până ce se îngroaşă siropul. După ce s-a răcit dulceaţa, aceasta poate fi pusă în borcane.
Nucile verzi sunt un remediu natural împotriva bolilor, iar coaja verde are proprietăți astringente, datorită conținutului mare de tanin și iod.
conțin substanțe nutritive precum: calciu, fier, zinc, potasiu și nelipsitele vitamine A, B, E, si F
reglează nivelul colesterolului în sânge
tratament pentru tuse și infecții urinare
tratament pentru infecții intestinale acute
luptă împotriva stresului
crește imunitatea
te scapă de negi (decojeste câteva nuci și masează zonele afectate)