[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Duminică, 26 noiembrie 2017, a avut loc inaugurarea Consulatului General al României la Bari

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a participat duminică, 26 noiembrie 2017, la inaugurarea celei mai noi reprezentanțe oficiale a României în Italia, Consulatul General al României la Bari. Odată cu inaugurarea acestui nou oficiu consular, numărul reprezentanțelor consulare ale României în Italia se ridică la șapte. La eveniment, din partea autorităților italiene, au participat primarul si viceprimarul orașului Bari, alături de vice prefectul provinciei Bari și de reprezentantul președintelui Regiunii Puglia.

Totodată, ambasadorul României la Roma a transmis în intervenția sa și un mesaj din partea ministrului italian al afacerilor externe, Angelino Alfano.

În intervenția sa, ministrul Teodor Meleșcanu a menționat faptul că: „Deschiderea acestui oficiu consular vine în întâmpinarea unor așteptări legitime ale comunității românești din Italia și se înscrie în zona preocupărilor Ministerului Afacerilor Externe de consolidare a prezenței consulare a statului român în zone cu o pondere semnificativă a diasporei românești.“

Ambasada României în Italia

Mai multe informații aici: https://roma.mae.ro/local-news/2088

Lasă un răspuns