[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Duminică 27 martie, Mamaia va găzdui Maratonul Nisipului

Daruieste Aripi - 07 copy FB

Duminică, 27 martie 2016, începând cu ora 10.00, stațiunea Mamaia găzduiește a treia ediție a Maratonului Nisipului, maraton care se desfășoară integral pe nisip. La evenimentul internațional vor alerga peste 730 de iubitori ai sportului, atât din România, cât și din străinătate, iar peste 100 dintre ei își vor capacita toate forțele pentru a termina cu brio cei 42 de kilometri pe nisip

Maratonul Nisipului cuprinde atât probe competitive, pe distanțe de 42, 21, respectiv 10 kilometri, cât și crosul „Family Run”, de un kilometru, care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe parinți, cât mai ales pe copiii acestora. Competiția este organizată de Asociația Sportivă “SanaSport” și Radio Constanta, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.
La această ediție, participanții vor alerga pentru o cauză nobilă, și anume scăderea ratei mortalității infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanța (de 3 ori mai mare decât media europeană). Fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi direcționate pentru reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța, prin proiectul social “Dăruieste primul zambet”, inițiat de Asociația Dăruieste Aripi.
Premii substanțiale pentru câștigători
Sponsorii competiției au pregătit premii în valoare totală de 26.600 de lei, 22 de premii pentru categoria Open, 118 premii pentru cele 6 categorii de vârstă și premiul suplimentar pentru doborârea recordului cursei la proba de maraton, care a fost stabilit la a doua ediție, de Szomyu Florin (02:45:46 – la masculine) și de Ciortan Nicoleta (03:24:37 – la feminin). În același timp, premiate vor fi și primele 5 familii clasate la crosul Family Run.
Participanții sunt așteptați să ridice kit-urile de concurs din Maritimo Shopping Center Constanta zona food, în perioada 25-26 martie 2016, în intervalul orar 10.00-22.00. Se mai pot face înscrieri doar vineri și sâmbătă, la standul dedicat competitiei, din Maritimo Shopping Center  zona Foodcourt.
Asociația Sportivă SanaSport este o organizație non-guvernamentală, inființată in 2013, care are ca obiective majore promovarea importanței sportului pentru societate și îmbunătățirea condiției fizice și a stării de sănătate în rândul locuitorilor din municipiul Constanta. SanaSport organizează în fiecare duminică, începând cu ora 9.00, alergări de anduranță pe nisip, punctul de întâlnire fiind parcarea de la Aqua Magic din stațiunea Mamaia. Până în prezent peste 1500 de iubitori ai sportului au răspuns invitației membrilor SanaSport și au rezonat cu motto-ul Asociației: “Încetează să mai fabrici scuze, aleargă pur si simplu!”. Pentru proiectele sale social-sportive, Asociația “Sanasport” a fost nominalizată la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” (sectiunea sport), ediția 2016.
Dr.Tănase Tasențe