[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Durerile articulare – Care este cauza și cum se pot trata în mod natural

Durerile articulare pot fi cauzate de leziuni repetitive, infecţii bacteriene, virale, fungice sau boli autoimune. Durerea poate fi limitată la una sau poate afecta mai multe articulaţii. Durerile şi alte simptome pot fi acute sau cronice.

articular_285_250

Tratamentul natural pentru afecţiuni artritice cronice

Medicamentele naturopatice și tratamentele naturale  trebuie să se concentreze pe vindecarea prin nutriţie, detoxifiere, exerciţii fizice și remedii din plante adecvate. Tratamentele naturiste încep cu  schimbarea alimentaţiei.

Dieta

În primul rând, corpurile noastre necesită nutriţie, care trebuie să fie bogată  în alimente proaspete, integrale, organice. Alimentele dense sunt cele mai nutritive. Cea mai sănătoasă dietă este formată din 80% (produse întregi  proaspete, ecologice – mai multe legume decât fructe). De asemenea, trebuie să includă grăsimi sănătoase.

În timp ce hrănim corpul cu alimentele dense mai nutritive,  trebuie să evităm adăugarea de toxine și să fim vigilenţi cu privire la eliminarea toxinelor din organism.

seminar-alimentatie-sanatoasa

Pentru a evita adăugarea de toxine și alte substanţe nocive în corpurile noastre, trebuie să eliminăm aromele artificiale, colorantţii și conservanţii, acizii grași trans; OMG-uri, fructoza, precum și toate celelalte zaharuri prelucrate. De asemenea, trebuie să minimizeze consumul de cofeină şi alcool. Cu alte cuvinte, avem nevoie de alimente naturale proaspete, neprelucrate.

Detoxifierea

Dacă mâncăm corect, ne detoxifiem corpul prin alimentele pe care le mâncam. Legumele cu frunze verzi, împreună cu altele bogate în fibre, ajută la echilibrarea microrganismelor din intestin, reducând bacteriile rele și ajutând la creșterea bacteriilor bune. Usturoiul, coriandrul, legumele crucifere, spirulina, chlorella ajută la elimiarea toxinelor din organism și a metalelelor grele.

detox1 

Exerciţiul fizic

Da, exerciţiul este vital. Nu numai ca exerciţiul este necesar pentru a avea o densitate osoasă şi forţă musculară, dar sistemul nostru imunitar necesită mișcare pentru a-şi putea face treaba. Sistemul limfatic este un sistem circulator, care este dependent de mişcarea corpului pentru a împinge fluide prin corp. Mersul pe jos, alergatul, dansul, săritul corzii, înotul, yoga sunt printre cele mai căutate exerciţii fizice.

Pașii următori pentru a pune capăt durerilor articulare

Când corpul primește o nutriţie sănătoasă, detoxifiere  și exerciţiu fizic, va începe să se vindece, dar putem ajuta la înfăptuirea si continuarea procesului de vindecare cu suplimente și alimente specifice.

images

Oricine e familiarizat cu metodele de vindecare naturală este conștient de sindromul intestinului permeabil.  Datorită antibioticelor şi a unui regim alimentar sărac începe deteriorarea intestinului. Glutenul și Candida continuă distrugerea și duc la dezechilibrul intestinului. Când un intestin permeabil permite particulelor străine accesul direct la sânge, declanşează alergii şi boli autoimune.

În timp ce se afirmă că bolile autoimune sunt rezultatul  unui sistemului imunitar deficitar, un lucru este sigur: mulţi oameni care suferă de boli autoimune şi dureri articulare se pot vindeca după vindecarea intestinului  în urma unei alimentaţii sănătoase  prin eliminarea glutenului, a  laptelui, și zahărului. O creștere  a consumului zilnic de acizi grași omega 3 este, de asemenea esenţială.

Hipotiroidismul

Hipotiroidismul este o altă cauză comună de artrită, frecvent asociată cu durerile de mâini,  umăr, cot, gât, genunchi, și șold.

Hipotiroidismul de asemenea, cauzează dureri de spate şi declanşează dureri de cap, migrene inclusiv. Din nou, se pare că sănătatea începe în intestin. Hipotiroidismul este precedat adesea de sindromul intestinului permeabil, sensibilitatea  la gluten, şi Candida. Vindecarea intestinului și a tiroidei  poate rezolva o serie de  probleme la nivelul articulatiilor și a ţesuturilor conjunctive.

Durerile articulare și boala nu sunt o parte necesară a procesului de îmbătrânire. Sunt un semn că organismul  plânge că e necesar să faci schimbări în viaţa ta,  începând desigur cu primul pas : schimbarea alimentaţiei.

 

Material semnat de Carmen Vraniţani