[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

E moldovean primul nou-născut din Roma. Italia tot mai multietnică

Primărița Raggi (centru) în vizită la spital. foto: IlMessaggero

Anul Nou 2018 în Italia NU a mai venit cu un nou născut român. E italian din Perugia primul născut în Italia. 

Dacă anii precedenți au avut drept protagoniști pe copiii români, anul acesta, în primul minut al Noului An, la spitalul S.Maria della Misericordia din Perugia s-a născut Daniele, un copil al unei familii italiene. Imediat, în același spital, la doar câteva minue, născându-se o fetiță, pe nume Emma.

Cu toate acestea, Italia continuă să fie o țară tot mai multietnică: în spitalul din Reggio Calabria primul nou născut este Harshita, o fetiță de origini indiene, la fel cum și la Roma sau în Liguria. Alte spitale din Peninsulă au înregitrat ca primi născuți în noul an copii din familii de moldoveni, egipteni, filipinezi, macedonieni, indieni sau domenicani.

O țară în care, potrivit și ulimului raport ISTAT, continuă să prevaleze familia cu maxxim un copil, sau., și mai grav, cu familii formate dintr-un singur membru (vezi aici).

La Roma primul copil nou-născut e moldovean, născut la spitalul Sant Eugenio, cel de-al doilea fiind de origine filipineză. Ambele mame au primit vizita primarului Urbei, Virginia raggi.

Nici la Torino primul nou născut nue italian, ci egiptean, la 5 minute după trecerea în 2018. La Pordenone e macedonian în timp ce la Sanremo aparține unei familii nigeriene.

 

 

 

Lasă un răspuns