[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

E român hoțul împușcat mortal la Casaletto Lodigiano în timpul unui furt

 

În noaptea de miercuri spre joi, 8-9 martie 2017, trei hoți au intrat în „osteria” cu tabacherie “Osteria dei Amis” din Casaletto Lodigiano, provincia Lodi (nordul Italiei). 

Numai că lucrurile nu au mers așa cum se voia. Gălăgia făcută de ridicarea oblonului metalic i-a trezit atât pe vecini cât și proprietar. Ultimul,  Mario Cattaneo, un italian de 67 de ani,  a luat pușca de vânătoare pe care o deținea legal și a tras. Unul dintre hoția fost lovit la spate și a decedat câteva sute de metri mai departe, în timpul fugii de la locul faptei. Românul a fost împăușcat în umărul drept, rana nefiind mortală dar hemoragia urmată acesteia lăsându-l fără sânge.

 Forțele de ordine au sosit la locul faptei dar de hoți nu mai era nici urmă, în afara celui decedat care fusese deposedat de bunuri și telefon pentru a fi mai greu recunoscut.

Procurorul Domenico Chiaro și adjunctul său, Laura Siani, au deschis o anchetă pentru elucidarea cazului și l-au pus sub acuzare pe italian pentru omicidere voluntară.

Sâmbătă dimineața, un român care lucrează în Elveția s-a prezentat, însoțit de un avocat, la cazarma de carabinieri din localitatea Lodi și a arătat o fotografie militarilor, declarând: „mi-e fică că acel băiat ucis să nu fie fratele meu”. Fratele ucis, ale cărui date nu au fost furnizate, ci doar inițialele, ar fi P.U și avea 33 de ani, potrivit cotidianului corriere.it