[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

E VREMEA CĂPȘUNILOR

 

Muzeul capșunelor în orășelul Plougastel, Franța

 

Muzeul a fost deschis în 1992, şi include 9 săli , unde este inclusă istoria de creştere și recoltare a căpșunelor în  Plugastele,  precum şi costume populare Breton .

capsuni

Căpșunile au proprietăți benefice pentru sănătate, de aceea, vara, se recomandă să se facă cel puțin o cură de câteva zile, în care să consumăm căpșunile proaspete.

Căpșunile nu conțin sodium, nu conțin grăsimi, având în schimb un conținut scăzut de calorii.

100 de grame de căpșuni conțin 32 de calorii.
Căpșunile conțin potasiu în cantitate medie, mineral cunoscut pentru efectul său pozitiv în reglarea tensiunii arteriale. In plus, căpșunile prezintă și proprietăți antiinflamatorii și ajută la scăderea colesterolului rău din sânge, reducând astfel riscul de hipertensiune.
Căpșunile conțin antocianini care stimulează memoria pe termen scurt, dar și la arderea grăsimilor.
Căpșunile au un conținut bogat în calciu, magneziu, potasiu și fier, dar conțin și minerale mai rare, de care organismul are nevoie: mangan, zinc, fluor, fosfor, cupru.
În afara de vitamina C, căpșunile sunt o sursă bogată de vitamine din complexul B, acid folic și vitamina B6.
Căpșunile mai conțin vitaminele cu efect antioxidant A și E, precum și vitamina K.

Au proprietăți anti-îmbătrânire

Căpșunele sunt pline de biotină (vitamina H), care ajută la creșterea părului și a unghiilor. De asemenea conțin și antioxidanți care protejează fibrele elastice la nivelul pielii pentru a preveni deformarea.

masca

Masca cu căpșuni

 

Căpșuna este bogată în nutrienți anti-îmbătrânire, antioxidanți si vitamina C.

Căpșuna are rol protector în fața radicalilor liberi din mediul înconjurător, aceștia distrugând colagenul, fapt ce duce la pierderea elasticității pielii. Poți să mănânci căpșuni sau să îți faci o mască de față.

Pune într-un blender 130 de grame de căpșuni proaspete, pune 100 de grame de iaurt simplu și 80 de grame de miere. Aplică masca pe față, ține-o câteva minute. Este indicat să-ți faci această masca de doua ori pe săptămână.