[adning id="34187"]
[adning id="33913"]
?

E VREMEA PRUNELOR

dieta-cu-prune_38159800

Prunele sunt o importantă sursă de vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu şi fibre.

 Prunele au mari proprietăţi energizante, în special datorită conţinutului natural de zaharuri.

Prunele sunt surse foarte bogate în bor organic, substanță ce joacă un rol important în asimilarea calciului și consolidarea sistemului osos.

Prunele proaspete, sunt excelente pentru femei, deoarece previn osteoporoza și au rol de prevenire a deficitului de hormoni feminini, care în timp duc la pierderea masei osoase.

Prunele pot alunga oboseala sau senzaţia de stres, dar şi pentru că sunt un aliat de încredere al majorităţii funcţiilor intestinale.

Coaja prunelor conțin unul dintre cei mai puternici antioxidanți din natură, și anume resveratrol, substanță ce contribuie și la culoarea mov a prunelor și care se găsește și în struguri negri, afine, fructe de pădure.

Prunele conțin antioxidanți care au roluri multiple, de la ajutor în dezintoxicarea organismului la menținerea tinereții, protecției cerebrale și cardiovasculare, dar și reducere a stresului oxidativ.

Persoanele ce doresc să țină cure de slăbire sănătoase pe timp de vară, să nu evite consumul de prune, acestea vor avea efect garantat.

Prunele proaspete au acțiune de reglare a glicemiei, fiind una dintre cele mai importante surse naturale de prevenție a diabetului.

 

Atenție: persoanele care suferă cu rinichii sau cu fierea trebuie să evite consumul regulat de prune, iar persoanele diabetice trebuie sa evite aproape in totalitate consumul prunelor.