[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Elegii albastre” la Tecuci – Prima carte a Editurii Diaspora

cri_1927

O seară de excepție la Tecuci, în sala de manifestări a Casei de Cultură.

De excepție pentru noi, Editura Diaspora, pentru că este prima carte editată și tipărită apărută sub îngrijirea noastră; de excepție pentru publicul minunat prezent, tânăr sau mai puțin tânăr, din Tecuci sau înprejurimi, de la Focșani chiar, care a venit să asiste și să împărtățească bucurii alături de noi; din nou de excepție pentru poeziile din volumul Mihaelei Gudană care au încântat sufletele celor prezenți.

sala-carte

Nu credeam, sau poate plecasem cu o preconcepție formată, că la Tecuci există atâți iubitori de poezie, de frumos. Iar confirmarea a venit din catrenul unui poet local, Aurel Scarlat, care comentează în versuri cele spuse de antevorbitorul său:

„Are dreptate domnul Radu Vladimir:

Nu merge în Tecuci economia,

Făcură un sinod licențiații,

Să meargă, barem, poezia.”

costica-oana
Prof. Costică Oană

Profesorul Costică Oancă, președintele Cenaclului Literar „Calistrat Hogaș” a făcut onorurile de anfitrion deschizând serata cu proiecția unui superb balet romantic. A urmat profesorul de limba română Radu Vladimir care a făcut o analiză minuțioasă și pertinentă a poeziilor din volum, a mesajelor transmise de acestea, a simbolisticii și expresiilor folosite, care înfrumusețează și caracterizează scrierile Mihaelei Gudană. Venerabilul Dionisie Duma, membru al Uniunii Scriitorilor și decan al întregii asistențe, a umplut de spirit atmosfera cu frumoasele cuvinte despre opera Mihaelei și a compus și câteva versuri ad-hoc, urmate de aplauze călduroase.

Un auditoriu activ, care a intervenit și voit să vorbească despre Mihaela și poeziile ei, despre un eveniment care a animat viața culturală a Tecuciului și a creat legături noi între oameni deosebiți.

Cristi Merchea