[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Elevii români au câștigat aurul la Olimpiada Internaţională de Fizică a ţărilor din Asia

Competiţia s-a desfăşurat în perioada 8-14 mai, în Vietnam, reunind cei mai buni 188 de olimpici din 25 de ţări şi regiuni.

România a fost singura ţară din Uniunea Europeană reprezentată la această olimpiadă, ca urmare a rezultatelor de excepţie obţinute de elevii noştri la olimpiadele naţionale şi internaţionale de fizică. Lotul român a participat cu o echipă formată din opt olimpici, toţi cei opt reuşind să câştige medalii şi premii: aur – Radu Andrei (Brăila), Petru Cotruţ (Bucureşti), Ştefan Răzvan Bălăucă (Botoşani), Răzvan Mihai Ursu (Constanţa); argint – Cosmin Andrei (Galaţi); bronz – Sebastian Leontică (Piatra-Neamţ); menţiuni de onoare – Silviu Predoi (Bucureşti) şi Ştefan Dolteanu (Oneşti).

Radu Andrei este elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „N. Bălcescu” și a avut cel mai mare punctaj şi cea mai bună clasare dintre toţi olimpicii români.

România s-a clasat pe locul 3 în clasamentul naţiunilor, după loturile Chinei şi Rusiei, cu patru medalii de aur, una de argint, una de bronz şi două menţiuni de onoare.

Lasă un răspuns