[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Elveția închide 3 frontiere cu Italia.

Dacă Mexicul e un pericol pentru SUA, la fel și Italia pentru Elveția. Așa cum americanii construiesc zid de apărare, și elvețienii au început, de la 1 aprilie, închiderea granițelor cu italienii.

1 aprilie 2017, este ziua în care Elveția a decis să închidă, experimental, pe timp de noapte, trei din punctele sale de frontieră cu nordul Italiei.

Proiectul va dura șase luni, potrivit corriere.it și are ca scop blocarea accesului hoților și criminalilor din Peninsulă în Conferderația Elvețiană.

Conform sursei citate, inițial era prevăzută închiderea a șase puncte de trecere dintr-un total de 16 puncte, numărul fiind redus apoi la doar trei, care vor fi închise între orele 23.00 și 05.00, cu scopul de a „pune în aplicare măsuri adecvate pentru a crește în mod substanțial siguranța în Canton”, așa cum au declarat autoritățile elvețiene.

Punctele care se închid noaptea în următoarele șase luni sunt: Novazzano-Marcetto, Pedrinate și Ponte Cremenaga, toate în nord, în provinciile Como și Varese. Ideea este a Robertei Pantani, consilier din Liga Nordului și viceprimar al localității elvețiene Chiasso.

 

 Ministerul Afacerilor Externe și a Cooperării Internaționale din Italia l-a convocat pe ambasadorul Confederației Elvețiene în Italia, Giancarlo Kessler, pe această temă care a explicat însă că  „este vorba de o închidere temporară care va fi revizuită în curând în cadrul unei îmbunătățiri a colaborării dintre forțele de siguranță publică, în contextul acordului existent între autoritățile ambelor state.”

Obiectivul însă, mai spune cotidianul, este acela de a se ajunge la toate cele 16 puncte de frontieră comune.