[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Eroul ROMÂN de pe Autostrada A4

Ion PuriceAvem şi români, şi sunt mulţi, cu care ne putem mândri. Ion Purice, un tulcean din Nordul Italiei a salvat viaţa unei fetiţe.

 

ion purice 2Duminică, 1 septembrie. Un conaţional de-al nostru din Tulcea, Ion PURICE, şofer pe TIR rezident la Taglio di Po (Rovigo) a devenit erou peste noapte. Erou în timpul muncii, cu un gest simplu dar de mare ajutor şi cu mare risc. Conducând un camion de tonaj plin cu peşte  pe Autostrada Milano-Veneţia, între Dalmine şi Bergamo, şoferul a văzut o fetiţă  aruncată afară dintr-un Ford Galaxy în timpul unui accident şi proiectată într-un gard de protecţie, relatează ziariştii de la http://bergamo.corriere.it. 29 de ani, căsătorit şi cu un copil, Ion a făcut gestul pe cât de natural, pe atât de dezinteresat, pornit din sufletul său de tată şi om: A pus pur şi simplu camionul de-a curmezişul pe autostradă pentru a proteja fetiţa aflată în pericol.

După manevra periculoasă care a dus la salvarea fetiţei de 8 ani pe nume Jihan,  Ion Purice a urcat la volan şi a dispărut ca şi cum nimic deosebit  s-ar fi întâmplat. Fetiţa a fost transportată la spitalul  „Papa Giovanni XXIII” din Bergamo la terapie intensivă.

Enigmaticul erou şi-a continuat munca,  dar tatăl fetiţei a făcut un apel pentru a putea mulţumi salvatorului: „Nu ştiu cine este acel şofer: era tânăr şi slab. A dispărut după ce m-a ajutat să-mi salvez fetiţa, dar aş vrea  să-l revăd şi să-i strâng mâna pentru că m-a ajutat.” La aceasta, camioniştii au declanşat o adevărată vânătoare pe „barachine” (cum sunt poreclite staţiile de emisie-recepţie montate pe camioane) şi au găsit colegul care „fugise” de la fapta sa extraordinară.

Nu putem decât să felicităm la rândul nostru acest brav român,  cu care fiecare dintre noi ar trebui să se mândrească.