[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Eșit harnic? Ai carte? ȚARA TE IZGONEȘTE AFARĂ

       100.000 de vrânceni emigrați

    Nu mai este un secret că România este prima țară europeană în topul emigrației. Numărul românilor de peste hotare a crescut anual cu peste 7% din 2000 până în 2015, potrivit unui raport ONU. Singura ţară care ne depășește este Siria, și asta pe fondul războiului care a făcut ravagii în țara condusă de Bashar al-Assad, conducător care a ajuns să își gazeze proprii concetățeni. În jur de 100.000 dintre românii emigrați sunt vrânceni. Au plecat în acea Europă civilizată la care România visează de dinainte de 1989. Au lăsat în urmă părinți, bunici, copii, pentru a le putea asigura un viitor mai bun. Au fost judecați adesea pentru alegerile făcute dar ei au iertat și au sperat că țara lor se va dezvolta, că se vor putea întoarce. Banii trimiși de ei acasă au reprezentat o sursă de venit, de multe ori unică, pentru mii de familii.

Moldova – cea mai săracă regiune din UE

      Cu toate că a avut la dispoziție fondurile de coeziune de la Comisia Europeană pentru a reduce decalajele dintre est și vest, România a ratat și șansa de a-și rezolva problemele de infrastructură, nu a creat locurile de muncă decent plătite și nici alte oportunități de dezvoltare, iar creșterile de salarii au mulțumit mai degrabă politicienii corupți și birocrații de partid. Un fapt este totuși indiscutabil: Moldova rămâne cea mai săracă regiune din UE, iar Vrancea nu reușește de trei decenii să depășească primele locuri din coadă la venituri salariale. Credem că prețul plătit pentru acești 30 de ani pierduți a fost prea mare. Și ar putea fi și mai mare dacă nu se schimbă nimic.

      Mulți vrânceni care trăiesc în mediul rural nu au acces nici la servicii medicale de bază. Localități precum Năruja, Bogheşti, Spulber, Andreiaşu, Răcoasa, Obrejiţa, Negrileşti, Păuleşti sau Valea Sării nu au medici de familie, în unele cazuri de ani de zile. În județ ar fi nevoie de cel puţin 190 de medici de familie, dar cine să se bată să îi aducă?

Acest material a fost comandat de partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale “Alianța 2020 USR PLUS”) și realizat de operatorul economic Atelierul de Internet SRL. Cod unic de identificare: 41190006

Lasă un răspuns