[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Este din Craiova primul polițist român din Italia

60575_103780769685043_6951644_n

Visul oltencei  Alexandra Drindaru s-a îndeplinit departe de casă: a devenit primul polițist român în Italia

De o săptămână, Alexandra Drindaru, 41 de ani, craioveancă get-beget, a câștigat concursul pentru un loc în cadrul Poliției Municipale din Bolzano (nordul Italiei) și îmbracă uniforma acestei instituții italiene. Din cei 55 de concurenți, doar trei au reușit să ocupe posturile scoase la concurs, unul dintre aceștia fiind Alexandra, stabilită în localitate și cu cetățenie dublă, română și italiană.

Bolzano_Bozen_road_sign

Deși când intri în această localitate, ca în majoritatea din această zonă, îți vine o strângere de inimă văzând indicatoarele atât în limba italiană dar și în  germană (semn că civilizația unui popor nu ține cont de limba în care se exprimă) iar regiunea este cunoscută pentru politica anti-românească și ”antistranieri” dusă de Liga Nordului, primăria localității Bolzano a acceptat o italiancă de origine română pe post de polițist.

O demonstrație a faptului că, pe merit, aici se poate ajunge acolo unde în țara de origine nu s-a putut. Iar Alexandra și-a dorit mult acest lucru, încă din copilărie, când ar fi vrut să devină polițistă. Regulile impuse de Academia de Poliție din București nu i-au permis să facă atunci ce și-ar fi dorit așa că, după ce a terminat Liceul de Electrotehnică di Craiova și o școală de cosmetician, – după ale cărei studii a și lucrat în domeniu- , a luat calea Italei.

comandante polizia bolzano
dr. Sergio Ronchetti – comandante Corpo Polizia Municipale Bolzano

La 22 de ani decide să vină în Peninsulă, ca mulți alții, și viața o va trece prin bune și rele. Dragostea și munca o vor face să rămână în patria adoptivă, soțul fiind ales tot de aici, devenind astfel și cetățean italian.

Scurtul interviu cu Alexandrina a fost autorizat de comandantul corpului Poliției Municipale din Bolzano, dr. Sergio Ronchetti, care s-a demonstart imediat disponibil și ne-a confirmat intrarea româncei în unitatea condusă de dumnealui. O muncă pe care Alexandrina, cu modestie, ne-a mărturisit că o ”face cu plăcere” și în care se află încă în perioada de probă.

Îi urăm succes și o carieră frumoasă, fructuoasă și ușoară!

Cristi Merchea

foto: facebook