[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

EUGEN DRAGUTESCU – Expoziție omagială

dragutescuÎn perioada 10-20 novembre 2016, Academia Română din Roma va oferi publicului iubitor de artă expoziția omagială EUGEN DRAGUTESCU – „Diario di una vita in immagini”.

Inaugurarea va avea loc joi, 10 novembre 2016, ore 18.30, în sala de expoziții a academiei, în Viale delle Belle Arti, 110, Roma.

Deschiderea unei expoziții dedicate lui Eugen Dragutescu în cadrul Academiei Române din Roma – unde artistul a locuit ca bursier – este un act necesar pentru ca ampla sa operă grafică să fie amintită publicului italian.

Născut în România unde a trăit până în 1946, Drăguțescu va veni în Italia unde va rămâne până la sfârșitul vieții sale, în 1993.

A fost un artist care s-a bucurat de o mare reputație în lumea artei italiene. Desenele sale reprezintă orașe italiene, oameni comuni sau personajedin lumea artei care au fost expuse în Italia, Olanda, Mexic, SUA sau România.  Portretele prietenului său, poetul Giuseppe Ungaretti, realizate de-a lungul a treizeci de ani, au fost expuse într-o expoziție în anul 1970.

Expoziția actuală este o selecție de opere în cerneală, acuarelă, creion și cțâteva în ulei aparținând patrimoniului muzeelor dinRomânia și Cabinetului de Stampe al Academiei Române din București.
Curator al expoziției, doctor Ruxandra Dreptu

INTRAREA LIBERĂ