[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Evenimente pentru 150 de ani de școală în Pufești (Vrancea)

12192839_918583264901651_1774111541_o

Elevii pufeșteni cu deputatul Mircea Diaconu

Elevii din Pufeşti în vizită la Parlamentul Europei

La sfârşitul săptămânii trecute s-a încheiat vizita elevilor din Pufeşti la Parlamentul European din Bruxelles. Pentru eleviii acestei comunităţi rurale, a fost o experienţă deosebită, de la zborul cu avionul până la vizitarea instituţiei unde se iau cele mai importante decizii pentru Europa. Grupul, format din zece copii, viitori actori sociali ai ţării noastre şi de ce nu ai Europei, au fost coordonaţi în acest proiect de cunoaşterea prezentului Uniunii Europene şi a perspectivelor sale, de către prof. Mariana BOGDAN şi prof. Nicolae DAMIAN. Reprezentanţii Şcolii Gimnaziale Pufeşti au dăruit deputatului Mircea DIACONU, monografia şi revista şcolii, precum şi o plachetă având inscripţionată următoarea aserţiune: ,,Este important ce le arătăm copiilor, nu ce le spunem”, acestea fiind cuvintele cunoscutului actor cu referire la educaţie.

12176168_918583481568296_1233533444_o

,,Prin acest proiect, am onorat cei 150 de ani de învăţământ din comuna noastră, iar instiuţia noastră a căpătat o dimensiune europeană. Sper să nu ne oprim aici. Avem în plan şi alte proiecte asemănătoare de colaborare cu instiuţii şcolare din Europa” , a declarat prof. dr. Nicolae Damian, directorul şcolii din Pufeşti.

Vizita în Capitala politicii Europei s-a concentrat pe cunoaşterea elementelor definitorii ale Uniunii Europene, elevii primind explicaţii despre instituţii, proiectele acestei construcţii politice, fiind implicaţii şi în diverse jocuri educative. Vizita în Europlanetarium, în sala de şedinţe, la galeria steagurilor ţărilor, va râmâne în memoria copiilor. Cel mai emoţionant moment a fost însă fotografia elevilor îmbrăcaţi în costum naţional cu renumitul actor Mircea Diaconu şi cu steagul României adus tocmai din Pufeşti. Nu în ultimul rând, copiii s-au bucurat de delicioasa ciocolată belgiană, de frumuseţea oraşului Bruxelles, de muzeul instrumentelor muzicale.

Maratonistul Ilie ROŞU la Pufeşti!

12193175_918585114901466_2063061211_o

Luni, 26 octombrie, pe străzile comunei Pufeşti (Vrancea), copiii, împreună cu maratonistul Ilie Roşu, cu militari de la Brigada 8 LAROM şi C.M.Z Vrancea, de la unităţi şcolare din judeţul Vrancea, au alergat pentru a celebra ,,Ziua Armatei Române” şi eroii săi, pentru a marca cei 150 de ani de învăţământ din comuna Pufeşti. Ilie Roşu a alergat 136 de maratoane naţionale şi internaţionale cu steagul României şi ţării gazdă, totalizând aproximativ 6000 de km în 5 ani şi demonstrând că iubirea de patrie o poartă în orice ţară.

Copiii au fost impresionaţi de echipamentul militar şi de faptul că au putut să alerge împreună cu stegurile maratonistului, de fotografiile acestuia de la toate maratoanele alergate în diverse ţări. La final, toţi cei peste 150 de participanţi au primit tricourile oferite de firma Cotnari, diplome de la Academia Sportului Olimpic prin intermediului prof. Pionescu Cătălin şi Sergiu Crăciun. Maratonistul Ilie Roşu a oferit instituţiei şcolare din Pufeşti unul dintre tricourile sale de concurs şi a primit din partea conducerii şi a copiilor, monografia şi revista şcolii. ,,Am demonstrat astăzi că respectăm istoria şi eroii neamului nostru”, a declarat prof. dr. Nicolae Damian, directorul Şcolii Gimnaziale Pufeşti. Acesta a fost ajutat pentru realizarea ,,Cross – ului Armatei” de către prof. Mariana Bogdan, Constantin Sărdaru şi Adrian Lovin. Suntem convinşi că evenimentele vor continua la Pufeşti, dacă avem în vedere că activităţile extraşcolare desfăşurate sunt tot mai numeroase şi excepţionale precum recenta vizită la Parlamentul European din Bruxelles.

O viitoare ,,surpriză” ar putea fi ediţia a III-a a concursului de şah şi tenis de masă, unde se aşteaptă vizita preşedintelui Federaţiei Române de Şah – domnul deputat Sorin IACOBAN.