[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Expoziție de artă plastică, fiber art și fotografie „Sens suspendat” la Academia Română din Roma

14-21 iulie 2017
Accademia di Romania, Galerie (Viale delle Belle Arti, 110)

Roma. Sens suspendat
Alexandra Rusu (bursier “Vasile Pârvan” 2016-2017)
Viorica Sladescu (coordonator proiect, artist invitat)

Proiectul artistic “Roma. Sens suspendat ” face parte din ansamblul cercetării postdoctorale “De la pictură la tapiserie. Dinamica atelierelor de tapiserie italiene între sec. XIV și sec. XVIII”.

Lucrarea teoretică prezentată de artista în cadrul conferinței internaționale “Metamorphosis. Before and after Rome” (12.06.2017/Spazi Aperti) este completată vizual printr-o serie de lucrări de artă plastică, fiber art și fotografie, individualizate în serii, un parcurs de la documentarea textilelor istorice până la redescoperirea fotografică a “tapiseriilor” în spațiul contemporan sau la dezvoltarea unor verduri plastice inspirate de action painting și de imprimarea directă.

Insinuarea în spatiul aseptic al patrimoniului, al spatiului muzeului în aer liber- sub formă de obiect pierdut, deseu, adăpost pentru oamenii străzii- mărește impactul vizual. Prin ochii artistului ansamblurile sau fragmentele textile întâlnite devin intervenții artistice în spatial public, instalații sau, la nivelul întregului oras, land art. Intenționat sau nu, fragmentând spațiul și timpul, astfel de obiecte deconstruiesc harta orașului în perspective metaforice și ne conectează la sistemul cultural contemporan.
Vizitarea expoziției se face cu programare telefonică: 3887267562