[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Fabriano. Valentin Săraru, curăț orașul din plăcere și simț civic

Este pentru a doua oară când descopăr în presa italiană un material despre un român care curăță orașul benevol, din dragoste pentru locul unde trăiește.

Despre Valentin Săraru, român de 47 de ani din Fabriano (Ancona), trăiește într-un cort dar viața lui se desfășoară în parcuri. De dimineața până seara, scriu cei de la ilrestodelCarlino, Valentin se transformă din om fără casă în îngrijitor al spațiilor verzi. „Este singulară și profund educativă povestea lui Valentin,  scriu jurnaliștii, care se implică zilnic pentru un oraș mai curat și mai primitor”.

      În România Valentin a lucrat la CFR dar reducerea locurilor de muncă l-a lăsat fără servici. A decis să ia calea Italiei. 
Acum are cortul lui pe care-l instalează unde poate și i se permite iar ziua vrea să fi ede ajutor, îngrijind parcurile Pissana și Merloni din Fanriano, orașul de care s-a îndrăgostit. Cumpără saci din donațiile trecătorilor și îi umple cu frunze sau mizerie. 

      Iarna,  când e foarte frig, merge în centrele de primire organizate de primărie.

      „Îi cunosc pe cei care administrează orașul și mi-ar plăcea să să lucrez legal la spații verzi, a mărturisit Valentin. N-aș cere nici prea mult.”

Lasă un răspuns