[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Familia Samson mulțumește consulatului României din Roma

Dacă ani de zile românii din Roma și centrul Italiei s-au plâns de serviciile de slabă calitate ale instituției consulatului României, de starea inslaubră în care se afla, iată că de ceva timp lucrurile au luat o altă întorsătură. Spre bine.

Consilierul Neculai Samson

De aproape doi ani  (24 iunie 2015) sediul consulatului s-a mutat într-un sediu nou, pe via Libano, 42,  condițiile sunt cât se poate de civilizate iar personalul la fel, pe măsură.

Lucrul acesta vine să-l întărească atât gratuitea multor servicii – survenite la 1 februarie 2017- , atenția pe care o demonstrează funcționarii consulatului dar și cetățenii. Munca depusă de întreaga echipă consulară și de cea a ambasadei în timpul cutremurului din Abruzzo din august 2016,când 24 de ore din 24 acestea au acordat asistență românilor afectați de nenorocirea de atunci, au confirmat schimbarea fundamentală care s-a produs la nivelul instituției care asigură servicii românilor emigrați în Italia.

Mai zilele trecute am asistat la cazuri de ajutor date de către consulat dincolo de limitele impuse de rigoarea programului. Dacă un caz umanitar a fost rezolvat cu prioritate prin grija și operativitatea șefului misiunii, Laura Tiu, de data aceasta semnalarea vine de la Neculai Samson, fratele lui Ionel Samson, decedat acum două săptămâni alături de fiul de 3 ani. Am scris la acea vreme aici, iar Neculai Samson, consilier la primăria din Di Pertosa, a ținut să mulțumească, prin intermediul publicației noastre, consulatului României la Roma și, în mod particular, viceconsulului Ionuț Urs, care avenit duminică la muncă și a făcut toate demersurile pentru ca trupurile celor dragi lui Neculai să ajungă cu bine acasă, în țară.

Cristi Merchea