[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Familialii fostului cap al Mafiei, Totò Riina, au primit „factura” pentru detenția sa: 2.000.000 euro

Deși decedat, Totò Riina, fostul bos al mafiei siciliene, decedat în închisoarea din Parma după 24 de ani de detenție dură, statul italian continuă „pedepsirea” sa. Sau mai degrabă a familialilor săi.

Aceștia au primit zilele trecute din partea Fiscului „factura” de cheltuieli pentru cei 24 de ani de detenție: 2.000.000 de euro. La atât s-au ridicat cheltuielile statului cu menținerea, paza și tratamentul de’inutului de marcă, potrivit leggo.it. Citația cu suma respectivă, trimisă de către Riscossione Sicilia, societatea care se ocupă cu recuperarea creditelor și taxelor,  a fost primită de către soția nașului din Corlșeone, Ninetta Bagarella.

«Nouă ni se pare o butadă pentru că legea exclude în mod expres ca recuperarea cheltuielilor de întreținere în închisoare să se extină asupra moștenitorilor condamnatului”, spune avocatul familiei Riina, Luca Cinferoni.
Arestat pe 15 iunie 1993, după 23 de ani de căutări, capul mafiei a petrecut 24 de ani de închisoare dură (art. 41 bis Codul Penal).

Lasă un răspuns