[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Fără diaspora la București! Primăria Capitalei a respins cerea pentru mitingul din 10 august

Pentru că nu v-a începe. Primăria Municipiului Bucureşti a respins cererea Federaţiei Românilor de Pretutindeni de a organiza un miting în data de 10 august.  O manifestație denumită „Pe 10 august toţi românii vin la Bucureşti! #diasporaacasa“, care s-a viralizat încă de la anunţarea lui pe Facebook.

Viceprimarul general al Primăriei Bucureşti a semnat cu NU și a respins cererea asociației (filiala din România) de a organiza acest miting pe motiv că, „astfel cum este enunțată în cerere s-ar încălca prevederile articolului 2 din Legea 60/1991.”

Emanuel Cioacă – președintele Federației Românilor de Pretutindeni

Ce spune acest articol?

Art. 2Adunările publice trebuie să se desfăşoare în mod paşnic şi civilizat, cu protecţia participantilor şi a mediului ambiant, fără să stânjenească folosirea normală a drumurilor publice, a transportului în comun, cu excepţia celor autorizate, funcţionarea instituţiilor publice sau private, a celor de învăţământ, cultura şi sănătate, a unităţilor economice ori să degenereze în acţiuni turbulente de natură a pune în primejdie ordinea şi liniştea publică, siguranţa persoanelor, integritatea corporală, viaţa sau bunurile acestora ori ale domeniului public, şi nu pot fi continuate după ora 23,00, caz în care intră sub incidenţa dispoziţiilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată“.

Răspunsul Primăriei Bucureşti: 

Dar să vedem ce era atât de grav „enunțat” în această cerere, primă de la președintele Federației Românilor de Pretutindeni, Emanuel Cioacă.

Dincolo de specificația „ la aceasta adunare estimam ca vor participacirca 1 milion de persoane” care ar fi putut să-i sperie pe conducătorii Buc ureștiului, în cerere se specifică în mod clar că „adunarea se va desfasura in mod pasnic si civilizat”. 

Motivul, practic nu există, mai ales că în finalul cererii se vorbește și despre necesitatea asigurării bunului mer al evenimentului și cu participarea poliției.

Iată cererea adresată Primăriei București.

Cerere-Primaria-Capitalei-3

Lasă un răspuns