[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Fericirea unui emigrant

      Facebook și al său ideator Mark Zuckemberg au intrat, în ultimii ani,  în casele și mințile noastre, în viața noastră de zi cu zi. Astfel că, atunci când deschizi canalul de socializare Facebook, prima întrebare care ți se pune e „la ce te gândești?” La ea a răspuns astăzi, într-un mod cu totul original, Doru Huminiuc, un ieșean emigrat de mai mulți ani, formulând o originală definiție personală a fericirii. 

 

Doru Huminiuc ____________

      „Ehehei, la ce mă gândesc eu nene Zuki… Mă gândesc tocmai la ce te interesează mai puțin, adică dacă sunt fericit sau am fost vreodată.

        Nene Zuki, eram fericit când eram soldat și primeam scrisori de la nevastă în ’83 și sunt acum, când aud aceeași femeie care mă cheamă să cobor că-i gata cafeaua.

       Am fost fericit la Napoli, în ’93, când am primit fotografia color cu fetița și băițelul meu, făcută în Piața Unirii, și sunt fericit acum, când fetița fetetei mele  mă sună pe video din Italia sau când băițelul (devenit ditai bărbatul) mă sună de la Londra să-mi spună că a fost acceptat la o facultate din Oxford!


E fericire pentru mine când îmi văd nevasta lângă mine cu căștile pe urechi și tableta în poală învățând engleza, când îmi plătesc facturile sau fac plinul la mașină, când beau un whiskey sub cireșul din grădină…

      Sigur, între fericeli au fost și necazuri, dar și de astea-s fericit, pentru că au fost sarea care a dat gustul celor bune de după aia, că m-au învățat să mă bucur de ce am, să mă mulțumesc și să-I mulțumesc Lui!

       Da, Lui, care nu mi-a dat pizma ca să fiu fericit și când sunt alții, să pot spune,

       Fiți fericiți, prieteni! Fericiți-mă!”

Lasă un răspuns