[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Festivalul Popoare și Religii din Terni dedicat României. Concurs literar pentru românii care scriu în italiană

biblioteca-terni
Biblioteca Comunală Terni

În perioada 12-20 noiembrie 2016, în localitatea Terni din centrul Italiei va avea loc Festivalul Popoare și Religii, ediția a XII-a. Anul acesta evenimentul va fi dedicat României, concursul „Babel” pentru scriitorii români de limbă italiană fiind unul din punctele principale ale evenimentului.

 

Concursul „Babel” (Babele) este organizat de ISTESS (Institutul de Studii Teologice și Istorico-Sociale) din Terni ISTESS  (Centrul Italiei) în cadrul Festivalul Popoare și Religii, anul acesta fiind dedicat României.

Concursul literar, cu tema „Babel”, este rezervat povestirilor în limba italiană scrise de autori de origine română fără diferențe de vârstă.

Participarea este absolut gratuită. Scrierile trebuie să aibă între 5000 și 20.000 de semne bătute și va trebui să trateze tema „Babel” în toate aspectele posibile: de la multitudinea limbajelor la dificultatea comunicării, de la provocarea tehnologică la aspirația omului de a se ridica spre cer.

Dintre toate operele primite vor fi selecționate 10 de tipărit în format boșură și distribuite în cadrul evenimentelor dedicate României la Biblioteca Comunală din Terni  și la Cityplex Politeama.

Câștigătorul va fi publicat și în revista „Adesso”.

Scrierile vor fi selecționate de către o comisie internațională compusă din Alex Coman (România), Aferdita Demiri (Albania) și Federico Piccirillo (Italia).

Povestirile se vor trimite pe mail până și nu mai târziu de 31 octombrie la  redazione.popoliereligioni@gmail.com  cu specificarea  “Concorso Babele”. În mail va fi inserat numele și prenumele și opera, și un atașat cu propria fotografie de mărimea celei pentru documentul de identitate.

Concursul este disponibil și pe www.popoliereligioni.com

Focus Romania al Festivalului Popoare și Religii se va desfășura pe durata întregii săptămâni a evenimentului (12-20 noiembrie) prin diferite întâlniri în bibliotecă și va avea ca moment de vârf duminica de 20 noiembrie cu degustări, spectacole și o seară dedicată mitului „Dracula”.