[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ficatul – o problemă după sărbători

fegatofiltro1

Ficatul, cel mai mare filtru al organismului, are nevoie de curățare după mesele de la sărbătorile de iarnă

Au trecut sărbătorile, am terminat cu fasturile și mesele copioase, cu mâncărurile și băuturile cele mai diferite și, de cele mai multe ori, neasortate. Ficatul, glanda din corp ce amai mare care procesează toate alimentele, este și cel mai afectat în această perioadă. De aceea, un lucru care se impune acum, este curățarea lui.

Alături de vezica biliară, ficatul poate emite discrete semnale de atenţionare, cărora trebuie să le dăm atenţia cuvenită: stare de oboseală, jenă în partea dreaptă a abdomenului, sub coaste, digestie dificilă, senzaţie de greaţă, de vomă, ameţeli, dureri de cap, alergii cutanate, fragilitate capilară. Urmarea unui tratament naturist este cea mai bună soluție. Există plante cu acțiune rapidă şi sigură, care ajută la detoxifierea şi regenerarea hepatica; este bine ca această terapie să nu fie luată la întâmplare, ci trebuie recomandată de un medic specialist apifitoterapeut.

Tratamentul include plante care au o acţiune complexă de detoxifiere la nivel hepatic şi sanguin,  protejează hepatocitul de acţiunea toxinelor (inclusiv alcool); stimuleaza secreţia de bilă, favorizează digestia, ajută la reglarea nivelui de colesterol sanguin; este vorba de armurariu, anghinare, păpădie, rozmarin, sunătoare, rostopasca, care se pot administra sub formă de: pulbere, infuzie combinată (2-3 căni pe zi), tinctură (2-3 linguriţe/zi), comprimate. De multe ori aceste plante se asociază cu alte substanţe ce acţionează la nivelul diferitelor etape de detoxifiere hepatică: N-Acetil-Cisteină, topinambur , L-glutation, L-arginină, acid alfa lipoic, vitamina C, seleniu, astragalus, schizandra .

Produsele stupului au efecte hepatoprotectoare şi hepatoregeneratoare excelente: păstură sau polenul, mierea, tinctură propolis, lăptişorul de matcă.  Ce alimente ajută la curăţarea ficatului Vă recomand cu încredere şi gemoterapia cu radice de porumb, mlădiţe de alun, mlădiţe de rozmarin, care este deosebit de eficientă pentru refacerea celulei hepatice; se fac cure de 2-3 luni.

Se recomandă o alimentaţie mai uşoară, cu excluderea alcoolului, mezelurilor, a produselor de patiserie şi a dulciurilor din comerţ, a grăsimilor saturate şi hidrogenate, a alimentelor prăjite ; accentul să cadă pe legumele verzi, spanac, salată verde, varză, varză de Bruxelles, conopidă, sfeclă, sparanghel; multe salate colorate şi asortate, asezonate cu condimente aromatice, usturoi; proteine de calitate (peşte, curcan, fasole, linte), grăsimi bune (uleiuri vegetale presate rece, seminţe, nuci); consumaţi citrice, avocado, fructe deshidratate.

Hidrataţi-vă cu ajutorul apei cu lămâie, a ceaiului alb şi verde.     Respectaţi-vă orele de odihnă.

 

Citeste mai mult: adev.ro/nhv5uk