[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Filmul românesc “Have sweet dreams” câștigătorul Festivalului „Corti senza frontiere” de la Marino (talia)

DSC_0451

Sâmbătă, 27 iunie, în localitatea Marino de la porțile Romei, s-a încheiat cea de a II-a ediție a Festivalului de Film de Scurt-metraj “Corti Senza Frontiere” (Scurte fără frontiere). Evenimentul a început luni, 22 iunie și a adus în finală, după vizionaraa peste 500 de pelicole, 20 de filme.

http://www.emigrantul.it/un-film-romanesc-in-finala-festivalului-corti-senza-frontiere-de-la-marino-roma/

Palatul Colonna din Marino, clădire istorică aparținând în trecut faimosei familii romane, a fost gazda acestui eveniment organizat de către asociația „Ney Movieclub” condusă de jurnalista Alessandra Battaglia și a Asociația ONLUS „Senza Frontiere” condusă de Luciano Saltarellli.

Câștigătorul acestei ediții nu a fost nimeni altul decât filmul “Have sweet dreams”al regizorului român Ciprian Suhar.  O poveste emoționantă, plină de realism, tristă, a unor copii constrânși să sacrifice cele mai frumoase momente ale vieții lor mofturilor și comportamentului alcoolist al tatălui, neputinței mamei. O poveste cu sfârșit tragic dar cu reverberații în sufletele telespectatorilor și juriului prezenți.

Pelicula a câștigat titlul de cel mai bun film, după verdictul juriului tehnic, dar i-au fost atribuite și alte premii pentru cea mai bună regie, cel mai bun montaj și cea mai bună cloană sonoră originală

Regizorul român Ciprian Suhar este născut în anul 1974 iar din  1991 ajunge în Italia unde va termina Academia de Arte Frumoase de la Milano. Recent, s-a mutat la Roma, unde lucrează ca operator.


Cristi Merchea

foto: Gianni Alfonsi