[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ford EcoSport, lansat în prezența lui Iohannis și Tudose

Președintele Klaus Iohannis a dat ok-ul pe mașina de 200 de milioane de euro şi 1.700 de locuri noi de muncă. Este cea mai avansată maşină produsă în România.

Producţia unui nou model Ford EcoSport, care a generat 1.700 de noi locuri de muncă, în urma unei investiţii de 200 de milioane de euro, a fost lansată ieri, 12 octombrie, la Craiova, în cadrul unui eveniment la care au fost prezenţi, printre alţii, preşedintele Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose şi ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Președintele Klaus Iohannis a spus că ţara noastră se află pe locul 11 în Europa la producţia anuală de automobile, această industrie contribuind cu 13% la PIB-ul naţional.

Preşedintele Ford România, John Oldham, a declarat că fabrica din Craiova devine, prin această investiţie, unicul loc de producţie a noului EcoSport, care se va vinde în piaţa UE.

La rândul său, șeful statului, a declarat că lansarea noului model Ford, industria auto din România îşi creează o reputaţie tot mai puternică pe piaţa auto europeană, mai ales că evoluţiile recente sunt foarte promiţătoare.

Sursa: Mediafax