[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Formularul 730 se poate trimite online: tot ce trebuie să știți pentru a profita la maxim de deducerile fiscale

Declarația de venit (Modelul 730) precompletată va fi disponibilă online începând cu 15 aprilie: ultimul termen de prezentare a acesteia, 7 iulie, dacă este vorba de substituirea impozitelor, și la 23 iulie în celelalte cazuri.

Pentru cine decide să rezolve singur va fi disponibilă „compleatrea asistată” care permite modificarea declarației prin introducerea cheltuielilor adiționale.

Dacă modelul 730 (declarația de venit) este prezentată unui centru CAF (Centro asistenza fiscale) sau unui profesionist calificat, controalele vor fie efectuate la aceștia, și deci este necesar prezentarea mai multor documente ajutătoare, așa cum le vor cere aceștia. Altfel, documentele vor fi conservate pentru eventualele controale ale Fiscului.

 

Mai ușor de modificat cheltuielile deductibile 

Ca întotdeauna, declarația (730) va putea fi acceptată așa cum e, în acest caz Agenzia delle Entrate (Fiscul) nu va mai face niciun control ulterior asupra cheltuielilor.

Este disponibilă, începând cu 10 mai, modalitatea de completare simplificată, pentru a modifica în modalitate asistată, întreg panoul E al declarației 730, de exemplu pentru a adăuga o cheltuală deductibilă ce nu apare în ceel deja introduse de Agenție sau a modifica valorile cheltuielilor susținute. Odată făcute modificările, sistemul va calcula în automat cheltuielile deductibile, în baza limitelor legii, și totalul pe fiecare rubrică.

Video, site și call center pentru a răspunde nelămuririlor

 

     Pe canalul YouTube al Agenției și online un video scurt de prezentare a pre-completării, cu principalele noutăți și datele de amintit.

      xistă și un site dedicat pus la dispoziție de Agenzie unde sunt prezentate informațiile despre pașii de urmat  până la momentul trimiterii precum și răspunsuri la întrebările cele mai frecvente.

În fine, există și numerele disponibile de asistență telefonică: 800.90.96.96 de la tel. fixe, 06.966.68907 (de la celulare) și +39 06.9666.8933 pentru cine cheamă din străinătate, operative de luni până vineri de la orele 9 la 13 (excluse sărbătorile naționale).

 

SCADENȚE

Modelul 730 va putea fi trimsi direct pe web începând cu 2 mai și până la 23 iulie. Și modelul venituri (rediti) pre-completat poate fi modificat de la 2 mai, dar va fi transmis începând cu „0 mai până pe 30 septembrie 2019.

Lasă un răspuns