[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Forum economic organizat la Salerno de biroul economic al Ambasadei României la Roma

salerno 1

Marti, 31 martie, Biroul Economic al Ambasadei României la Roma, reprezentat de către consilierul Marius Cristea, a organizat la Salerno (NA) forumul economic BUSINESS FOCUS PAESE ROMANIA. Evenimentul a avut ca partener Camera de Comerț și Industrie din Salerno dar a fost și  prima întâlnire a comunitatii românești din Salerno cu un ambasador al României in Italia.

11037553_848246005247401_8998204851202978315_n
Oficialitățile române primite de cele din Salerno

 

In contextul vizitei, ambasadorul a avut intalniri cu autoritatile locale – primarul Vincenzo Napoli – si provinciale – președintele Giuseppe Canfora.
La evenimentul organizat de asociatia Uniunea Românilor din Italia si gazduit de sindicatul UIL au participat aproape 100 de persoane. Au fost abordate principalele subiecte de interes pentru comunitate, printre care situatia generata de munca la negru, probleme de natura consulara, aspecte legate de integrarea comunitatii românesti in societatea italiana. De asemenea, au fost prezentate oportunitatile oferite de proiectul de Limba, Cultura si Civilizatie Româneasca, derulat de Institutul Limbii Române in scolile italiene unde invata copiii români.

salerno 2
Ambasadorul Dana Constantinescu (dreapta) alături de reprezentanți ai românilor din zonă

 

Reprezentantii ambasadei au subliniat avantajele implicarii active a românilor in administratia locala si importanta coagularii mediului asociativ românesc in vederea unui dialog mai eficient cu autoritatile italiene. Întâlnirea s-a înscris în seria de acțiuni pe care ambasada le deruleaza in mijlocul comunitatii românesti din regiuni ale Italiei care nu beneficiaza de proximitatea unei prezente diplomatice românesti.

foto: Ambasada Romaniei in Italia