[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Franța. Termenii „mamă” și „tată” vor fi înlocuiți cu „părintele 1” și „părintele 2” în formularele școlare

Un amendament pe cât de ciudat pe atât de legal (intrat în vigoare deci) a fost adoptat de către Adunare pe 12 februarie. Practic, în Franța, termenii „tata” și „mama” nu vor mai apărea pe formularele școlare care vor fi completate de copii și de rudele acestora, scrie cotidianul  7sur7. Acești termeni vor fi înlocuiți cu „părintele 1” și „părintele 2”. 
O măsură care  a suscitat controverse dar care, așa cum spune Valérie Petit (LREM), are ca scop „ancorarea legislației privind diversitatea familială”. Jennifer de Temmerman (LREM, de asemenea) explică faptul că este o măsură a egalității sociale”.

Joaquim Pueyo de la Partidul Socialist insistă: „Nu vă imaginați consecințele atunci când copiii nu se simt tratați ca ceilalți”. Foarte mulţi sunt indignați de această decizie, iar unii cred că această schimbare „neagă realitatea filiației”.

Mulți oameni subliniază faptul că, în timpul dezbaterilor asupra legii, ideea fusese deja prezentată de Libération din 2012 şi scria: „Pentru a soluționa câteva zeci de mii de cazuri, guvernul, fără nici o consultare, îndepărtează de la codul civil termenul de tată și mamă să înlocuiască părintele A și părintele B”.

Fantezia” este totuși pe punctul de a fi realizată, șase ani mai târziu.

Întrebările sunt multe, oamenii sunt nedumeriţi. Se ridică o problemă: cine este părintele principal, care este cel secundar?

Asociația pentru apărarea familiilor homoparentale propune o altă idee: să desemneze părinții în termenii „părinte” fără o ierarhie și să permită alegerea dintre tată și mamă pe formularul de completat. În mod ideal, pentru ei, ar trebui să adăugat și o casetă pentru „deținătorii autorității părintești”. Unii copii, de fapt, nu au nici tată, nici mamă, potrivit 7sur7

Lasă un răspuns