[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Frăție ortodoxo-catolică la Sulmona

29 aprilie 2019

       Jurnalișrtii de la Reteabruzzo.com au fost prezenți duminică, 28 aprilie,  la un eveniment de excepție în localitatea SUlmona, centrul Italiei.
„Cântecele unui cor de copii români au încheiat în această dimineață sfânta slujbă duminicală în Biserica San Francesco della Scarpa, celebrată de preotul
Gilberto Uscategui. Corul românilor a fost un omagiu adus comunității parohiale ca simbol al frăției dintre comunitatea catolică și cea ortodoxă, în mare parte compusă din români, care tocmai astăzi sărbătoresc Paștele, scriu cei de la reteabruzzo.com.

Ortodocșii din comunitatea noastră, a explicat preotul, beneficiază de biserica S. Gaetano pentru slujbele lor. Din acest motiv ne-am gândit să fim uniți în această duminică și a fost un moment foarte semnificativ și emoționant.”

Corul copiilor, frumos îmbrăcați în costume tradiționale, a stârnit aplauzele tuturor celor care au participat la slujbă. El a fost înființat în 2017 de către Asociația Socio-Culturală Ovidiu (președinte Mariana Bortos) ca Grupul Vocal „Marțișor” și este compus din copii români de pe Valea Peligna.  De realizarea programului artistic s-au ocupat doamnele Cristina Anghel, Ionela Petianu si Maricica Robu

Lasă un răspuns