[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Frica englezilor de invazia românilor

Daily life in Uliuc villlage, RomaniaRăzboiul tabloidelor englezeşti împotriva imigranţilor români continuă. Un sat cu oameni săraci sperie Imperiul Marii Britanii

Cotidianul britanic „Daily Mail” scrie în ediţia de ieri, 10 noiembrie, că din ianuarie, momentul în care se vor ridica restricţiile de muncă pentru români, jumătate din locuitorii unui sat vor emigra în Marea Britanie. Motivul e lesne de înţeles:  salarii mai mari şi ajutoare generoase.

daily life in Berini village, Romania „Din ianuarie, doar capra va mai rămâne” scriu jurnaliştii citând spusele unui părinte cu şapte copii dintr-un sat timişorean. O altă persoană, de data aceasta un primar, spune că jumătate din populaţia unui sat va pleca în Marea Britanie pentru ajutoare şi salarii mai mari”. Textul este în aşa manieră compus şi se încadreaza într-un lung şir de materiale ofensive la adresa imigranţilor români.  Autorul articolului citează doi primari din satele Berini şi Sacoşu Turcesc, care declară, potrivit celor de la Daily Mail, că jumătate dintre rezidenţii acestor sate vor călători în Marea Britanie pentru sistemul său social. „Mulţi au plecat în Franţa, Italia şi Spania, dar în curând Marea Britanie va deveni o destinaţie mult mai atractivă, datorită condiţiilor mai bune”, spune primarul Gabriel Adrian Koller, conform articolului din „Daily Mail”. Se arată că printre cei care vor să plece din ţară se află şi 170 de romi ce trăiesc într-o sărăcie lucie la marginea satelor, fără apă curentă şi cu circa 20 de persoane care împart o casă de trei camere. Ba, mai mult, 29.000.000 de locuitori a României şi Bulgariei vor avea aceleaşi drepturi cu cele ale  europenilor. Şi asta nu le place deloc englezilor care, deşi la muncă îi folosesc, la drepturi nu-i vor egali.

România, o ţară cu o economie în creştere în perioada comunistă, unde a nu avea loc de muncă era împotriva legii, a ajuns de câţiva ani oaia neagră a Europei. E bună de lapte, de lână dar nu poate sta în casă cu stăpânul. Seara ia un şut şi rămâne afară. Cetăţenii români sunt excelenţi muncitori dar nu pot avea „tupeul” să mai fie şi egali cu „europenii„. Din punct de vedere al muncii suntem europeni, din punct de vedere al drepturilor ar trebui să ne situăm undeva, dincolo de Caucaz. Cât mai departe.

E drept şi că unii dintre conaţionalii noştri emigrează pentru alte motive decât munca, dar pentru aceştia fiecare ţară ar trebui să ia măsurile de care dispune şi să nu se plângă că noi, românii, suntem toţi la fel: o problemă.

Mai multe în ediţia originală:  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2498479/In-January-thing-left-goat-Romanian-father-sevens-boast-mayor-says-half-population-villages-way-Britain-higher-salaries-generous-benefits.html