[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

FRUCTE ŞI LEGUME DE CARE POATE NU AI AUZIT NICIODATĂ

fructe11. Rambutan
Pare un fruct foarte exotic pentru noi, însă în Asia, Australia şi ţările din America Centrala este de-a dreptul banal. Acest fruct are un înveliş bizar, dar moale, care poate fi îndepărtat uşor şi maschează un fruct foarte moale şi dulce, asemănăntor cu litchi. Miezul este destul de delicat şi nu rezistă mai mult de doua zile la temperatura camerei. Poate fi inclus în salate exotice şi cocktailuri.

 

 

fructe22. Mâna lui Buddha
Mâna lui Buddha este una dintre cele mai vechi varietăți de citrice întâlnite și este mai mult cunoscută sub numele de fructul cu degete. Fructul Mâna lui Buddha era folosit în China și Japonia pentru a parfuma încăperile şi hainele, fiind folosit atât ca ornament, cât şi în ceremoniile religioase.
Este cultivat şi pentru coaja lui, care se pune în mâncăruri, dar poate fi şi uscată sau facută marmeladă. Fructul nu este suculent. Fructele se pot păstra aproximativ două săptămâni la temperatura camerei.

 

 

fructe33. Cucamelon
Este un pepene în miniatură, de mărimea unui bob de strugure. Gustul însă este asemanator cu cel al castravetelui, ceea ce-l face perfect pentru salate.

 

 

 

fructe4

 

4. Pitaya, fructul dragonului
Este un fruct care se găseşte în sud-estul Asiei, Mexic, America Centrala şi de Sud. Este un fel de cactus, care are un gust extraordiar şi numeroase beneficii asupra organismului – vitamina C, fosfor, calciu, fibre si antioxidanţi.