[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

FRUCTELE DE ACAI

Fructele de acai şi beneficiile lor pentru sănătateacai4

Fructele de acai, roadele palmierilor cu acelasi nume, cresc în pădurile amazoniene şi reprezintă de secole principala sursă de hrană a brazilienilor.
Aceste fructe erau consumate de brazilieni încă de acum câteva sute de ani, pentru a proteja organismul ămpotriva bolilor şi a procesului de îmbătrânire. Fermierii locali recoltează fructele, din care prepară o pastă foarte sănătoasă şi nutritivă iar unii păstrează fructele la congelator deoarece acestea îşi păstrează proprietăţile chiar dacă sunt congelate.

Fructul acai are o mare putere antioxidantă şi anume este de 35 de ori mai puternic decât portocalele şi de 10 ori mai puternic decât merele, murele, zmeura şi cireşele.

acai2Micuţele fructe negre sunt bogate în antioxidanţi (conform unor studii o cantitate mai mare decât afinele), fibre alimentare precum şi vitaminele B1, B2, B3, vitamina C, vitamina E, Omega3, Omega 6 si Omega 9, potasiu şi calciu.

Fructele de acai măresc energia şi rezistenţa organismului. Astfel el este recomnadat deoarece reprezintă o importantă sursă de nutriţie şi de carbohidraţi. Cantitatea sporită de antioxidanţi conduce la o creştere substanţială a energiei şi a rezistenţei la efort. Consumul regulat conduce la întărirea sistemului imunitar, până la punctul în care organismul se apără singur împotriva bolilor şi a infecţiilor.

Studiile au arătat că fructele de acai luptă împotriva cancerului şi a bolilor de inimă. Aceste fructe conţin o cantitate substanţială de antioxidanţi, ce actionează puternic împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi. Minunatele fructe sunt o sursa esenţiala de antocianine, ce ajută la prevenirea şi ameliorarea problemelor sanguine şi afecţiunilor cardiovasculare.

Tot acizii graşişsi antioxidanţii din fructele de acai sunt responsabili cu reducerea colesterolului rău (LDL) şi în acelaşi timp contribuie la menţinerea colesterolului bun la un nivel sănătos. Fructele de acai conţin şi phytosterol, despre care studiile au arătat că poate reduce nivelul colesterolului cu până 15 %.

Fructele de acai, consumate cu regularitate conduc la îbunătăţirea vederii.

Un alt beneficiu al consumului fructelor de acai este încetinirea procesului de îmbătrânire.

Fructele de acai ajută în procesul de slăbire, datorită conţinutului mare de fibre şi nivelului ridicat de acizi Omega 3, Omega 6 si Omega 9. Aceştia conduc la scăderea apetitului, creşterea nivelului energiei precum şi reducerea acumularii de grasimi şi arderea acestora în acelaşi timp.

Aceste fructe sunt foarte bogate în enzime şi alţi nutrienţi, absolut necesari organismului, ce ajută corpul în procesul de digestie. Iar numărul mare de fibre duce la o digestie mai uşoară şi mai eficientă a mâncşrurilor.

S-a demonstrat stiinţific că fructele de acai conduc la un somn sănătos şi liniştit.  De asemenea, conţin şi vitamina B, ce ajută la reglarea serotonilor produşi de creierul uman.