[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Gabriela Firea: Mitingul diasporei? Primăria Capitalei nu obstrucţionează manifestaţiile publice

      Așa cum anticipasem în materialul prezentat ieri despre refuzul Primăriei Capitalei de a autoriza mitingul diasporei din 10 august, motivul a fost unul destul de plauzibil: „1.000.000 de participanți” este un număr puțin rezonabil, potrivit primarului Gabriela Firea.

        Și aici are drerptate, în comunicatul dat azi, 19 iulie 2018: 

      „Am luat act, la revenirea din concediul legal de odihnă, de faptul că cererea Federaţiei Românilor de Pretutindeni  de a organiza un miting în Bucureşti a primit aviz negativ din partea Comisiei de Avizare a evenimentelor, motivul invocat fiind acela că 1 milion de participanţi, potrivit cifrei înaintate de către organizatori, ar perturba grav activitatea şi libera circulaţie în Capitală, inclusiv a vehiculelor care intervin în situaţii de urgenţă, şi ar pune forţele de ordine în imposibilitatea de a garanta siguranţa atât a manifestanţilor, cât şi a celorlalţi cetăţeni care tranzitează zona fără a participa la miting.   În situaţia în care organizatorul îşi va reconsidera solicitarea iniţială, astfel încât să se încadreze în limite rezonabile din punct de vedere al numărului participanţilor, Comisia îşi va reevalua punctul de vedere şi nu va mai exista niciun motiv pentru a nu fi autorizată manifestaţia”

    Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, în legătură cu neautorizarea mitingului din Piaţa Victoriei la care şi-au anunţat participarea românii din diaspora, că „1 milion de participanţi, potrivit cifrei înaintate de către organizatori, ar perturba grav activitatea şi libera circulaţie în Capitală”.

Legea şi regulile sunt aceleaşi pentru toată lumea şi nu se aplică după principiul „cine ţipă mai tare

Gabriela Firea.   Aceasta a comparat protestul anunţat in 10 august cu mitingul PSD din 9 iunie.   „Pentru comparaţie, la mitingul organizat de PSD în data de 9 iunie 2018, despre care s-a vorbit în acest context, în spaţiul public, numărul de participanţi declaraţi de organizatori în Piaţa Victoriei a fost de 250.000, iar în momentul de

vârf al evenimentului s-au înregistrat un număr de 380.000 – 400.000 de persoane, care ocupau în întregime Piaţa Victoriei, precum şi străzile adiacente. Iniţial, PSD a intenţionat organizarea unui miting la care să participe 1 milion de persoane, dar în urma discuţiilor cu instituţiile implicate în menţinerea ordinii publice şi a gestionării situaţiilor de urgenţă s-a decis redimensionarea evenimentului în concordanţă cu particularităţile şi capacitatea zonei vizate.   Primăria Capitalei nu intenţionează să obstrucţioneze în niciun fel manifestaţiile publice, dar solicită ca organizatorii să-şi asume explicit respectarea legii şi să-şi dimensioneze acţiunile astfel încât să nu fie periclitată siguranţa nici a participanţilor, nici a celorlalţi cetăţeni”, a completat aceasta.  

       „Solicit să se pună capăt acuzaţiilor şi jignirilor proferate în spaţiul public la adresa mea şi a Primăriei Capitalei, câtă vreme nu există niciun motiv pentru care vreo entitate să fie lezată de vreo acţiune ireversibilă a autorităţilor. Legea şi regulile sunt aceleaşi pentru toată lumea şi nu se aplică după principiul „cine ţipă mai tare”, a mai spus primarul general criticând acuzațiile și jignirile aduse ei și instituției. 

       

 

 

      

Lasă un răspuns