[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Gabriela Firea susține că românii care muncesc în străinătate nu se întorc în țară din cauza tensiunii care există în societate.

 

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit, marţi, la Guvern, la lansarea Campaniei Naţionale „Informare acasă! Siguranţă în lume!”, destinată românilor din afara graniţelor, ea spunând că dacă aceştia văd că, deşi sunt investiţii, facem şcoli, străzi, spitale, e permanent o tensiune în societate, se vor gândi de două ori dacă să se întoarcă. Mesajul Gabrielei Firea era cu trimitere la Klaus Iohannis, care a criticat dur guvernarea PSD.

Fiecare în parte, cei care reprezentăm autoritatea publică, fie că suntem aleşi sau numiţi, avem o răspundere şi cred că, dacă ne facem fiecare în parte datoria, rezultatul va fi unul deosebit. Dacă însă românii din afara graniţelor vor observa că în ţară, chiar dacă vin investiţii, chiar dacă facem mai multe şcoli, mai multe străzi, mai multe spitale, dar este permanent o stare de instabilitate, permanent o stare incertă, un conflict social şi o tensiune în societate, nu cred că le dăm un bun exemplu românilor.

Eu cred că, dimpotrivă, îi determinăm să se gândească de două ori dacă să se întoarcă în ţară sau să vină doar în vacanţă pentru Delta Dunării, pentru Maramureş, pentru mănăstirile din Moldova, pentru litoral şi pentru munţii noştri. Cred că în primul rând prin felul în care ne manifestăm dăm un bun exemplu şi le transmitem un mesaj românilor din afara ţării. Prin civilizaţia limbajului, prin decenţa cu care ne exprimăm şi prin faptul că nu încercăm să scoatem din orice situaţie un avantaj propriu sau permanent să criticăm şi să scoatem la tablă pe ceilalţi care muncesc.

Eu cred că acest mesaj trebuie să îl transmitem românilor: că îi iubim, că îi preţuim, că ne gândim la ei şi muncim. Şi lăsăm la o parte tensiunile şi certurile interne şi încercăm să fim cât mai constructivi”, a spus Gabriela Firea.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, luni seară, că Guvernul PSD nu reuşeşte în niciun chip să transforme creşterea economică în creşterea veniturilor, că românii plătesc preţuri mai mari la aproape tot, deşi PSD nu realizează nici şcoli, nici autostrăzi, nici spitale şi că este prima dată în ultimii nouă ani când veniturile fiscale au scăzut faţă de anul anterior.

Citește mai mult: Adevărul

Lasă un răspuns