[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Galați – Titi și Iulian Spînu au vândut peste 100 de români ca sclavi în Italia

La data de 30 august 2017, procurorii DIICOT  Galați au efectuat patru percheziţii la locuinţele unor bărbaţi din comuna Băleni, judeţul Galaţi, bănuiţi că ar fi exploatat prin muncă, în Italia, peste 100 de persoane. Doi dintre ei, Titi și Iulian Spînu, au fost reţinuţi pentru 24 de ore

Polițiștii de la crimă organizată au efectuat patru percheziții în cadrul unei anchete în urma căreia a ieșit la iveală că fermierii, (cei mai cunoscuți cultivatori de căpșuni din România, ajunși vedete la diferite posturi de televiziune) s-au îmbogățit de pe urma comisioanelor încasate de la nevoiașii pe care i-au trimis, timp de șapte ani, la muncă, în Italia.

DIICOT și Poliția Română transmit că exact din anul 2009 și până în anul 2016, cei doi s-au ocupat de trafic de persoane. Mai exact, au racolat peste 100 de conaționali, cărora le spunea că le asigură locuri de muncă, în Italia, cu un salariu de 1000 de euro pe lună, apoi personal sau împreună cu alte persoane, le-au transportat în Italia, contra unei contribuții lunare de 150 de euro.

Anchetatorii susțin că Iulian și Titi Spînu îi ademeneau pe români pentru a munci la diverse ferme agricole de pe teritoriul Italiei, fiindu-le prezentate cu totul alte condiţii decât cele reale, referitoare la cazare, durata legală a zilei de muncă etc.

Ceilalţi doi suspecţi, S. C. şi S. V. se sustrag urmării penale. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare preventivă a acestora.