[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Generația Facebook a învins minciuna

20141116_115426
La consulatul din Roma foto: Cristi Merchea

”Absenteismul la vot a românilor din străinătate” de care duminică, în ziua alegerilor prezidențiale,  Antena 3 a vorbit, a fost una din mizeriile cotidiene ale acestei televiziuni. În timp ce corespondentul  lor la Roma era la consulat și filma mulțimea de oameni care aștepta cuminte la coadă, în timp ce acesta transmitea de zor date cu ce se întâmpla cu sutele de români aflați la coadă, ”Haznaua 3” vorbea de lipsa acestora. În capul lor, la secțiile de votare era deșert. Manipularea maselor a atins ridicolul și disperarea Antenelor a intrat în derivă. Practic, au ”luptat” până la ultima picătură în speranța că oamenii vor înțelege, așa cum mulți o fac de mulți ani, numai ce vor ei.

Câteva fotografii cu oameni reali, români veniți la vot, să vadă și cei de la Antene.

academie 1
Academia Română din Roma, secția 89 – foto Elvira Colțea
palestrina 2
Palestrina / foto Cristi Merchea
ambasad multime
Roma, consulat

 

tivoli
Tivoli, sectia 84 foto: Rebeka Eby
tiv
Tivoli, sectia 84 foto: Rebeka Eby
brescia
Brescia foto: Luisza Giorgiana Luca
Asolo Treviso
Asolo -Trevizo foto: Ghinet Daniel Razvan
Asolo Treviso 2
Asolo -Trevizo foto: Ghinet Daniel Razvan

De data asta nu a fost așa. Chiar dacă la țară, acolo unde Antena 3 era un interminabil breaking news anti Băsescu (dealtfel pâinea lor cotidiană), oamenii nu au înțeles de ce ”stranierii”, copii și nepoții lor nu-l vor pe Ponta ci pe ”neamțul neortodox”, votul și-a urmat cursul firesc. Cei plecați de ani de zile dar și  cei care au rămas acasă, în țară și nu au reușit să facă ceva din cauza minciunii, a traficului de influență, a tâlharilor politici și au ales un rău minor, au ales altceva.

Dacă bălăcăreala, cearta, gura mare și înjurătura este caracteristica balcanică ce ne distinge și place multora dintre noi, de data aceasta neimplicarea a făcut mai mult decât agitația PSD. Românii nu au votat cu Iohanis, ci împotriva lui Ponta. Au votat un om care vorbește puțin, nepregătit pentru meschinăriile politice. Au votat bunul simț. Și, nu în ultimul rând, au votat românii care ”nolens volens” au ales străinătatea să trăiască. Aici ei au fost feriți de mita electorală de prost gust, de Antenele care au lătrat zi și noapte doar contra și împotrivă pentru a apăra hoți și corupți, afaceri murdare și delapidarea economiei. Românii din Diaspora au votat împotriva indiferenței pe care Ponta a afișat-o ori de câte ori a fost vorba de ie. La Festivalul DIasporei de la Eforie Nord, primul-ministru al României a vorbit despre ”răul pe care românii din afară îl fac României”  făr să stea de vorbă cu ei, deși veniseră de la mii de kilometri distanță. Jignirea, ofensa, minciuna a fost pedepsită prin votul la care oamenii au stat în ploaie, frig sau, în cele mai rele cazuri, și-au primit bastoane la Roma sau lacrimogene la Torin

Hoții!

https://www.youtube.com/watch?v=_BdLlk_wveE

Diaspora a fost un punct slab al PSD si al guvernarii noastre

„Diaspora a fost un punct slab al PSD si al guvernarii noastre, a declarat Ion Iliescu.  (…) S-a ajuns la 3 milioane de romani care au plecat din tara, si care lucreaza in conditii dificile, grele. Cred ca a fost o slabiciune ca nu a dat o atentia cuvenita unei legaturi si politice dincolo de legaturile cuvenite cu ambasadele, cu structurile de stat”, a declarat fostul presedinte la B1 TV.

În plus, oamenii care trăiesc afară au văzut că se poate și altfel, că țările civilizate prosperă pe munca lor, a badantelor și salahorilor români, a asistentelor și constructorilor din Carpați dar cu reguli precise care sunt respectate. Oamenii aceștia au văzut că pot face afaceri oneste și prospere în alte țări dar la ei acasă NU. Iar cea mai mare dorință a lor aceasta este: să meargă acasă, alături de familii și să muncească și trăiască acolo. Rădăcinile nu se rup cu o generație iar emigranții de azi sunt generația de sacrificu a regimurilor postedembriste care au ruinat România.

      Vrem o țară ca lumea  au strigat oamenii

https://www.youtube.com/watch?v=XEQfED89JP4&feature=youtu.be

Generația Facebook –  generația care va mătura partidele actuale

Prostirea nu se mai poate face așa ușor. Internetul, rețelele de socializare au avut un rol determinant pe care politrucii noștri l-au ignorat. Oamenii sunt în contact permanent acum, zi și noapte, iar minciuna nu mai are locuri unde să se ascundă. Românii s-au mobilizat pe tsmart-fonuri, pe computere și au chemat acasă, pe cei dragi și i-au convins să meargă la vot. I-au convins că nu numai Antenele sunt posturi de televiziune. I-au convins că ceea ce li se arată lor, părinților și bunicilor lor dragi de către Mesia Gâdea nu este real și că putregaiul și infecția sunt bine disimulate de acești nemernici cu gulere albe. Le-au explicat că smardoiul Badea nu este invincibil și că lumea este cu mult altfel.

Generația Facebook ”este generatia care va mătura partidele actuale daca nu se vor reforma profund, spune Dan Tapalagă pe HotNews.ro.

Dincolo de toate, oamenii s-au simtit profund umiliti. I-au trecut lui Klaus Iohannis toate neajunsurile cu vederea, numai pentru a-i plati cu varf si indesat liderului PSD dispretul, lipsa profunda de respect fata de poporul sau. Asa a ajuns Romania sa aleaga un presedinte neamt, la 25 de ani de la caderea comunismului, si sa-i intoarca spatele unui candidat mandru nevoie mare ca este roman. Este o mare victorie a democratiei.”

ambasad umb

Să stai în ploaie cu orele, venit de la zeci sau sute de kilometri, să înduri frig, lipsa toaletelor, să iei bastoane de la polițiști sau să înfrunți gazele lacrimogene pentru simplul drept  constituțional la vot, este un sacrificu pe care Guvernul României nu l-a înțeles și nu a vrut decât să-l obstrucționeze. Este patriotism!

Acest lucru a creat nimic altceva decât opusul: îndârjirea de a vota cu orice preț. Iar rezultatul a fost pe măsură. 85% din voturile Diasporei au fost împotriva lui Ponta. E un semnal care ar trebui să-l așeze pe Victor Viorel POnta în fața oglinzii, să-și dea câteva palme, să-și toarne o găleată cu apă rece și să o ia de la capăt cu alte idei. El și întreaga bandă de borfași, nu numai de stânga ci și de dreapta, care a tâlhărit România aproape 25 de ani.

text: Cristi Merchea

video: Marius Lupu

Rezultatele turului al II-lea al alegerilor prezidențiale 2014. Vezi harta:

http://hotnews.maps.arcgis.com/home/webmap/viewer.html?webmap=82e29320d0694ed2b8a97d70c0becdda&extent=20.7925,44.4193,28.9059,47.4961