[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

George Bologan, ambasadorul României în Italia, avansat la cel mai înalt grad diplomatic

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, 9 decembrie,  decretul privind acordarea gradului diplomatic de ambasador bihoreanului George Bologan, actualmente pe funcție în capitala Italiei. Acesta este cel mai înalt grad în diplomaţia românească.

       George Bologan, originar din comuna Sânmartin, deţine funcţia de ambasador al României în Italia din 2016, însă gradul diplomatic al său era, înainte de semnarea decretului din 9 decembrie, de ministru plenipotenţiar.

Ambasadorul Bologan a obţinut promovarea după ce a parcurs toate cele şapte grade diplomatice prevăzute de statutul corpului diplomatic al României. „Am primit cu emoţie şi responsabilitate vestea promovării la cel mai înalt grad al carierei diplomatice. Cred că meritocraţia nu este doar o metaforă şi este reconfortant să primeşti confirmări pentru ce faci într-o lume în care simţim că domină prea mult o tensiune egocentrică, o filosofie a intrigii în locul solidarităţii şi implicării”, a transmis George Bologan pentru BIHOREANUL.

Lasă un răspuns