[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Georgel Pavel Dobrițoiu – Găsit de un italian, recunoscut de un preot român

                Georgel Pavel Dobrițoiu, tânărul de 24 de ani despre care am făcut apel că dispăruse luni în zona Savona, a fost găsit.

                  Vrânceanul, urcat în autocar la Focșani pentru a merge la muncă în Spania, unde are o soră, luni dimineața, la ora 3, în timp ce autocarul a făcut o pauză într-un Autogril de lângă Savona, și-a luat rucsacul în spate și a plecat.

            Versiunea aceasta, deși infirmată de un cititor, ne-a fost confirmată de mai multe persone prezente în autocar, inclusiv de domnișoara cu care, practic, călătorise alături.

            Pe parcursul călătoriei Georgel dăduse semne de instabilitate și confuzie, mai ales spre final. Astfel că la Savona, cine știe pentru care motiv închipuit sau real, a plecat, spre disperarea șoferilor și a pasagerilor care au alertat forțele de ordine. Sosiți la fața locului, polițiștii l-au căutat timp de cinci ore, inclusiv cu unități cinofile, până dimineața la ora 8, când autocarul a plecat spre destinația avută.

           

      Un cetățean italian l-a găsit în aceeași zi pe marginea unei șosele în strare de inconștiență. Acesta a chemat ambulanța care l-a transportat la spitalul San Paolo din Savona, internat fiind la secția psihiatrie. 

            Vineri preotul Gheorghiță Andronic de la parohia ortodoxă Savona, mergând la spital pentru o altă persoană, a fost rugat de medici să vorbească cu un pacient nou cu care nu reușeau să se înțeleagă. Spre surprinderea acestuia era vorba de Georgel Pavel Dobrițoiu, găsit cu o zi înainte. Potrivit celor povestire de preot, „Georgel nu-și amintește decât că a plecat din Vrancea și atât, nu știe cum a ajuns acolo”. Astfel, preotul a sunat pe colegul său din parohia Nereju pe care-l cunoștea pentru a o înștiința pe mama  lui Georgel despre găsirea sa.

      Pentru moment românul rămâne spitalizat la secția de psihiatrie a spitalului din Savona dar în afara oricărui pericol. Menționăm că Georgel nu are nici un document, spunând că i-au fost furate și ar vrea să se întoarcă acasă.

Cristi Merchea

 

 

 

 

Lasă un răspuns