[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ger în România: – 23,6 grade Celsius la Miercurea Ciuc

Astă dimineață, mercurul termometrelor a coborât, la Miercurea Ciuc, la minus 23,6 grade Celsius, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură a iernii din acest an la nivel național, precizează Agerpres.ro

gheațăPotrivit datelor furnizate de meteorologul Lidia Gheorghieș, de la Centrul Meteo Regional Târgu Mureș, această valoare s-a înregistrat în jurul orei 4.00, după care temperatura a început să crească ușor.

Valori scăzute au fost consemnate și în celelalte localități harghitene. La Joseni s-au înregistrat minus 20,5 grade Celsius, la Toplița au fost minus 17,3 grade, în vreme ce la Bucin s-au consemnat minus 7,4 grade. Cea mai ridicată temperatură s-a înregistrat la Odorheiu Secuiesc, unde termometrele au arătat 0,3 grade Celsius.

Cel mai mare strat de zăpadă, de 55 centimetri, s-a măsurat la Bucin.

Aceste valori sunt obișnuite pentru județul Harghita, recunoscut pentru iernile lungi și friguroase și supranumit ‘Polul Frigului’ sau ‘Mica Siberie’.

Minima absolută a lunii februarie, la Miercurea Ciuc, s-a înregistrat în anul 1987, când mercurul termometrelor a coborât până la minus 35,2 grade Celsius. Cea mai ridicată temperatură a lunii februarie, la Miercurea Ciuc, s-a înregistrat în anul 2008 și a fost de 16,3 grade Celsius.

Potrivit prognozelor, vremea se menține rece, geroasă noaptea și dimineața, vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări la munte, unde va viscoli zăpada, iar minimele vor mai scădea în zilele următoare. AGERPRES/(AS-autor: Gina Ștefan, editor: Karina Olteanu)

Sursa: www.agerpres.ro