[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Armanda Ghenia și Loredana Ciobănache, două tinere frumoase, hotărâte să REPORNEASCĂ Soveja, să o aducă în rândul satelor civilizate și dezvoltate

A fi sovejan, până acum câțiva ani, era o mândrie. Oriunde s-ar fi aflat un sovejan, când era întrebat și spunea că e din Soveja, interlocutorul acestui spunea „uau, da știu, acolo unde e stațiunea, loc frumos, mi-a plăcut, am fost”. O comună cunoscută de  o lume întreagă pentru multe lucruri.

Astăzi însă localitatea este îmbătrânită, degradată, prost administrată, ba chiar în bătaie de joc.

Există și oameni nemulțumiți de situație, mai ales tinerii care au văzut că în țară și în lume se poate trăi și altfel, în mod civilizat, curat, educat și care-și spun părerile fără frica de a fi obstrucționați de autorități.

Un curent nou, de înnoire, străbate de puțin timp locuitorii Sovejei, insuflat de Ionuț Filimon, cel care a reușit să înjghebeje o filială PNL aici și în care au început să vină tot mai mulți. Partea bună este că tinerii sunt cei mai interesați.

Două fete frumoase, pline de energie, studente, au decis să se alăture iar PNL Soveja, președintele Ionuț Filimon, le-a promovat pentru a le stimula în dorința lor de a face ceva pentru comuna natală.

Președintele PNL Soveja Ionuț Filimon (drepta) alături de câțiva colaboratori la Soveja

A luat astfel ființă o Organizație de Tineret a Partidului Național Liberal Soveja al cărei păreședinte a fost domnișoara  Armanda Ghenia, în vârstă de 20 de ani.   În politică Armanda a intrat cu scopul de a schimba ceva în comuna natală. Ea studiază la Sibiu, dar mult timp îl petrece la Soveja, acolo unde s-a și născut.

Ghenia Armanda

Proaspătul președinte interimar al tinerilor liberali, Armanda Ghenia , susține că este pregătită și va face față provocărilor, mai ales că în comuna Soveja tinerii au migrat la orașe în sperața unui trai mai bun și în căutarea unui loc de muncă pe măsură.

   „Cred că a sosit momentul să ne implicăm cu toții. Este de notorietate faptul că Soveja a rămas la coada clasamentului. Sunt implicată de ceva timp în activitățile politice din Soveja; pe noi, tinerii, ne deranjează faptul că în Soveja, acasă, nu mai există speranță, nu mai există nimic. Totul pare oprit în timp. Trăim ca în anii 90.

      Studiez la Sibiu, la Școala Postliceală Germană Hygeia, specializarea Asistenți medicali generaliști, vin acasă destul de des și rămân dezamagită de fiecare data când văd ce se întâmplă în comuna mea dragă. Nu avem ce face aici, dar farmecul Sovejei ne îndeamnă să revenim ori de câte ori avem nevoie să ne încărcăm bateriile. Așa că, toți cei care vor să mi se alăture și să facă parte din această echipă, îi rog să mă contacteze. Uniți putem să Repornim Soveja”, cuvinte din suflet scrise de proaspătă, președinte interimar al TNL Soveja,  Armanda Ghenia.

Loredana Ciobănache, președintele Organizației Femeilor Liberale Soveja

         Feministă convinsă, considerând dintotdeauna că femeile sunt egale cu bărbații, am luat decizia de a face parte din Partidul Național Liberal și de a accepta funcția de președinte interimar al Organizației Femeilor Liberale, spune cea mai nouă membră a partidului, Loredana Ciobănache. Sunt de părere că viitorul comunei Soveja stă în mâinile fiecăruia dintre noi deoarece schimbarea începe și continuă cu implicarea tuturor. Doar uniți putem ajunge la performanța pe care ne-o dorim, uniți putem transforma Soveja cu adevărat. Deși sunt nouă în ceea ce privește politica, dar cu suficient de multe cunoștiințe în acest domeniu, activând și ca membru al Tineretului Național Liberal în sectorul 6 din București, consider că nu mă împiedică nimic pentru a mă implica trup și suflet în activitățile ce vor fi demarate pentru a ridica Soveja la un alt nivel, nivelul pe care îl merită cu adevărat.

         De asemenea, consider că specializarea pe care o urmez la Universitatea din București, Resurse Umane mai exact, reprezintă un alt avantaj pentru mine și pentru organizația pe care o conduc, oferindu-mi o perspectivă mai extinsă asupra modului în care trebuie să privesc oamenii, să interacționez cu ei și să îi înțeleg. Consider că împreună putem reuși! Merg pe premisa „Nu există nu pot, există doar nu vreau!” În noi toți stă puterea de a reporni Soveja! Să o facem!”

         Două tinere care au ideile clare și care sunt hotărâte să facă ceea ce trebuie pentru Soveja, locul lor natal.

 

     ”Organizația de tineret este una dintre resursele umane ale unui partid politic, iar debutul meu în politică a fost tot la tineret.  Tinerii sunt viitorul și cred că vom face o echipă unită și competitivă alături de Armanda și Loredana.  Sunt persoane dinamice, ambițioase, responsabile și care cred în capacitățile lor, cu gândiri liberale.

Alături de sovejeni de nădejde

         Le doresc succes și în cel  mai scurt timp cu siguranță vom reuși să atragem alături de noi cât mai mulți tineri, dornici să se implice în activitățile sociale și politice ale comunei Soveja. Dorim să formăm o echipă de oameni tineri pentru alegerile din 2020, oameni dedicați cu o altă viziune și cu dorința de a schimba lucrurile în bine pentru Soveja”, a declarat, Ionuț Filimon, președinte PNL Soveja.

*

         Schimbările în cadrul organizației PNL Soveja se țin lanț. În urmă cu o săptămână, consilierul local, Costel Acsinte și-a dat demisia din cadrul Consiliului Local al comunei Soveja, acesta fiind înlocuit de profesorul Gheorghe Ghimpu. De asemenea, locul de secretar în cadrul organizației a fost adjudecat de antreprenorul Alin Turcu, acesta fiind și unul dintre cei mai activ implicați locuitori ai comunei. Anișoara Zaharia, Ion Sărăcil și medicul stomatolog, Cătălin Bunghez,  sunt doar o parte din noua echipă care dorește să aducă aerul schimbării.

         Cristi Merchea

 

Lasă un răspuns