[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ghici cine e Cerasella Ponta?    

13925764_1214105458640024_5052878753251914243_o

E o doamnă de care nu auzisem, normal. Suntem peste un milion de emigranţi în Italia şi majoritatea îşi vede de treburile sale. Un milion risipit prin marile oraşe sau prin „borgurile” acestei ţări de adopţie.

E una dintre noi, dintre oamenii de rând, și nu avea legătură cu politica până de curând; avea doar un dezgust imens faţă de ceea ce se-ntâmplă-n România de peste 25 de ani.

A ajuns în Italia în 2005, împinsă, ca şi noi, de sărăcie şi probleme, hotărâtă să treacă peste ele şi să-şi susţină familia.

Primul loc de muncă a fost de baby sitter, la o familie de care a rămas oricum ataşată, apoi a început să lucreze pentru o cooperativă care se ocupă de persoane cu dizabilităţi.

A început să privească viaţa cu alţi ochi, a înţeles cât de mult contează pentru bolnavi o bună mână de ajutor şi a dorit să se pregătească mai bine, să se califice.

Aşa că s-a înscris la o universitate din Roma, a studiat pedagogia şi în prezent lucrează ca asistent educaţional, susţinând cu dragoste copii cu probleme motorii.

Dar de ce vorbim despre Cerasella?

Pentru că, la un moment dat s-a înscris în Uniunea Salvaţi România, partidul lui Nicuşor Dan, s-a regăsit în dorinţa lui de a zgâlţâi lumea politică românească şi de a schimba ceva.

Cum se definesc lucrurile? Simplu, USR mizează pe omul simplu, pe întreprinzător, pe onestitate, pe curăţenie, îl susţine pe Dacian Cioloş şi din ce în ce mai multă lume se alătură, cu speranţa unei Românii mai bune.

Să nu uităm că erau foarte aproape să deţină supremaţia politică în Bucureşti, Clotilde Armand a pierdut “la mustaţă” alegerile pentru postul de primar al sectoruolui 1 al Capitalei, s-au trezit bieţii bucureşteni cu Firea pe cap.

Şi totuşi, de ce vorbim despre Cerasella Ponta?

Pentru că de aici, de departe, un om simplu ca ea este pe lista candidaţilor USR pentru poziţia de senator al diasporei.

Trebuia să ştim despre cine e vorba şi cred că e un semn bun faptul că, în sfârşit, un om dintre noi are şansa de a fi ales.

Pentru că numai cine ştie cu ce se mănâncă străinătatea poate acţiona în binele nostru.

Ne vom mai întâlni cu numele ei: Cerasella Ponta – USR.

Liliana Nechita

foto: profilul  Facebook