Zilele acestea salcâmii se rup sub greutatea florilor. Nimic mai bun decât o delicatesă care să vă aducă aminte de copilărie, de zilele petrecute la bunici. Un desert simplu şi delicat, de un rafinament excepţional.
Florile de salcam, utilizate atat în industria farmaceutică, cat şi în cea a parfumurilor, înfloresc o singură dată pe an, timp de cel mult o săptămană, două. Acest desert reuşeşte să surprindă un moment de intensitate maximă a acestor flori minunate.
4 ouă
4 linguri zahăr pudră
300 ml lapte
4 linguri ulei
o esenţă vanilie
un vârf de cuţit cu bicarbonat de sodiu stins în zeamă de lămâie
făină
flori de salcâm
Mod de preparare: Se bat bine ouăle cu zahărul apoi se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă bine, să ne iasă un aluat ca de clătite, dar un pic mai gros. Florile de salcâm se spală bine apoi se lasă să se scurgă de apă. Luăm câte o floare, o trecem prin aluat, apoi o prăjim în ulei încins pe ambele părţi. Când sunt gata se scot pe prosoape de hârtie.
Se pudrează cu zahăr farin. Pofta buna!
O rețetă preluată de pe ziaruldevrancea.ro