[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Grav accident de circulație la Fonte Nuova (Roma)

 

        mentana 2

        Doi italieni, tată și fiu, au decedat ieri noapte într-un accident de circulație provocat de un român

           Un accident de circulație care a avut loc aseară, 21 noiembrie, ore 23,45, în localiatea Tor Lupara, în curba chemată ”La Madonella”, a zguduit comunitatea din zona Nomentana.            

           Cristian, un copil de 8 ani și tatăl său, Stefano De Amicis,  37 de ani,  se întorceau de la Stadionul Olimpic din Roma unde asistaseră la meciul de fotbal al Romei din Champions League. Stefano De Amicis, care lucra ca stewart la stadion,   conducea un scouter una Yamaha T Max 500, ambii pasageri având căștile și ochelarii puși, Venind cu viteză dinspre localitate pe direcția Roma, un Opel Tigra, condus de S.N., cetățean român, a luat în plin motoscuterul pe care se aflau cei doi. Copilul a decedat pe loc, tatăl spre dimineață în urma rănilor suferite.

morti fonte nuova
Cristian și tatăl său, Stefano De Amicis

           

În mașină se mai aflau alți doi cetățeni români, o femeie, N.V., de 37 de ani din Giurgiu și S.C.N, un tânăr de 21 de ani. Cei trei români  locuiesc împreună în același apartament la Fonte Nuova, la câțiva kilometri de locul acciddentului și sunt bine integrați în comunitate.

            Oamenii se opresc la locul acciodentului depunând flori și jucării de pluș, vociferând că românii erau beți morți. De precizat însă că, din declarațiile comandantului Companiei de Carabinieri din Monterotondo, căpitanul  Salvatore Ferraro, reise că cei trei au fost găsiți negativi la testele de alcool efectuate la spitalul ”Sandro Pertini” din Roma. Nimeni nu a fugit de la fața locului, mai ales că șoferul și pasagera se află sub observație la spital din cauza rănilor suferite.  

            Azi dimineață, voci din localitate dădeau ca posibilă o manifestație anitromânească datorată evenimentului dar și unui alt fapt care avusese loc cu circa două săptămâni înainte. Comunitatea românească din localitate s-a mobilizat și, în frunte cu preotul Bogdan,  a redactat un comunicat de presă pentru media italiană locală. În acesta se exprimă condoleanțe și profunde sentimente de durere, dar se arată dorința distingerii de către italieni a cazurilor izolate de comunitatea românească bine integrată în realitatea locală. 

Îl redăm mai jos:

La Comunità romena di Fonte Nuova,
appresa la notizia di quanto avvenuto nella tarda serata di martedì
21 ottobre, si rammarica per la tragica perdita di Stefano e
Cristian. E si rende disponibile per qualsiasi necessità della
famiglia, si impegna con la preghiera fervida per le persone
decedute. Nello stesso tempo desideriamo fare una distinzione tra
individui e comunità. La responsabilità eventuale di un singolo
individuo, non può essere ricondotta a un’intera comunità. Teniamo
a sottolineare che la “famiglia” romena è ben inserita nel
tessuto sociale di Fonte Nuova, e che, come tutti, ha dei diritti, ma
risponde ed assolve anche a dei doveri, che sono gli stessi per
tutti. Viviamo la città di cui siamo e di cui ci sentiamo cittadini,
paghiamo le tasse e i nostri bambini frequentano le scuole del
territorio; speriamo, che  la nostra testimonianza di buona
convivenza sia un esempio e un modello per un futuro migliore”.

Padre Bogdan

Marius Caraman
Carmen Ispas
e tutta la comunità romena di Fonte

De precizat că populația românească de aici, și vorbim de câteva localități apropiate una de alta de doar câțiva kilometri, a crescut în ultima vreme exponențial. Fonte Nuova, Mentana, Tor Lupara și Motrotondo plus alte câteva sate din jur, numără peste 20.000 de suflete

 http://www.emigrantul.eu/romanii-din-monterotondo-roma-au-nevoie-de-o-biserica/

Cristi Merchea