[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Grecia. S-a dat startul evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României

      Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia din Atena dă startul evenimentelor online pe care le va organiza cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, zi cu dublă semnificație pentru poporul român.

       ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, ZIUA MARII UNIRI este tema expoziției online de desene realizate de către copiii români din diaspora și face parte din seria evenimentelor pe care le vom organiza în colaborare cu Școala de Limba Română Dacia din Atena, oameni importanți de cultură, precum și cu instituții din România. În perioada 20 noiembrie -02 decembrie 2020, așteptăm lucrările copiilor din toate colțurile lumii printr-o postare la acest eveniment. Pe fiecare desen se va scrie numele, vârsta, localitatea și țara. Nu există limită de vârstă! Ne bucurăm că și în acest context de pandemie reușim să găsim soluții pentru a marca împreună evenimente importante din istoria noastră și să prezentăm România , așa cum o văd și o simt copiii români din diaspora! Vă dorim succes și așteptăm cu mare bucurie lucrările copiilor! ”1 decembrie este Ziua Naţională a României şi are o însemnătate special pentru românii din lumea întreagă. Totodată, această zi marchează un eveniment istoric foarte important: Marea Unire- Unirea Transilvaniei cu România, acum 96 de ani, mai exact pe 1 Decembrie 1918. Toate orasele tarii sunt imbracate in straie de sarbatoare in apropierea zilei de 1 Decembrie, iar cel mai important simbol care iese in evidenta este steagul.

      Conform unei legende foarte răspândite, culorile roșu, galben și albastru ar fi fost utilizate încă din vechime de către români ca simbol al lor. Albastrul inseamna Libertate, Galben vine de la galbenul ogoarelor, se mai spune Libertate, iar rosu inseamna Fratie. Toate culorile sunt, de fapt, simboluri care caracterizeaza valorile sub care tara noastra a luat nastere.”

Mai multe pe pagina asociției

Lasă un răspuns